27 °C Budapest
Ennyit fizetnek az egyes országok az olimpiai aranyért, ezüstért és bronzéremért a sportolóknak

Ennyit fizetnek az egyes országok az olimpiai aranyért, ezüstért és bronzéremért a sportolóknak

2024. július 25. 17:45

Pénteken este, június 26-án, egyedülálló helyszínen, a Szajna partján nyitják meg a 2024-es párizsi nyári  olimpiai játékokat. Az esemény különlegessége, hogy a ceremónia nem egy stadionban, hanem a folyó mentén, egy 6 kilométeres útvonalon zajlik. Az olimpiai érmek azonban nemcsak a dicsőséget és elismerést hozzák magukkal, hanem pénzjutalmat is, bár ezek országonként eltérőek. Ugyan lehetetlen pénzben meghatározni az olimpiai érem értékét, sok ország ezt mégis megteszi. Cikkünkben bemutatjuk, mely országok milyen jutalmakat kínálnak arany-, ezüst- és bronzérmes sportolóiknak.

Június 26-án, azaz pénteken este nyitják meg Párizsban a 2024-es olimpiai játékokat a Szajna partján. Az esemény különlegessége, hogy a ceremónia nem egy stadionban zajlik majd, hanem a folyó mentén, mintegy 6 kilométeres útvonalon.

A nyerteseket nem csak elismerés, pénz is illeti - már ahol. És "bár lehetetlen pénzben meghatározni az olimpiai érem értékét, vagy akár csak azt a munkát, elhivatottságot, áldozatot így kifejezni, ami az olimpiai szereplés eléréséhez kell" -nyilatkozta korábban  Sebastian Coe, nemzetközi sportági szövetség (WA) elnöke, sok ország mégis megteszi ezt. Az alábbi táblázatban összeszedtük, melyik ország egyáltalán nem, és melyek azok, akik a legtöbb pénzt kapják arany-, ezüst és a bronzérem után:

Címlapkép: MTI/EPA/Teresa Suárez

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?