28 °C Budapest
Close-up Shot of Police Car Siren Lights. Offices of the Law Ready for Action, Chase the Criminals, Arrest Offenders and Fight Crime. Stylish Cinematic Lights with Dark Sky

Komoly razzia Budapesten: rengeteg rendőrt vezényelnek az utcára, erre fognak vadászni

2024. július 14. 12:00

Hétvégén és éjszaka is erősítik a rendőri jelenlétet a budapesti bulinegyedben, mert ekkor van szükség a közbiztonság erősítésére.

Megerősített éjszakai és hétvégi járőrözéssel védi a rendőrség az ott lakók és szórakozók biztonságát a bulinegyedben – közölte Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszában, amiben Oláh Lajos országgyűlési képviselőnek válaszolt. A képviselő azt kérdezte: „milyen eredményt hozott Miniszter Úr Belső-Erzsébetvárossal kapcsolatos vizsgálata, különös tekintettel egy új rendőrőrs létesítésére vonatkozóan?”.

Rétvári Bence közölte, nagyjából 1 négyzetkilométernyi területet értenek a bulinegyed alatt: a Budapest V. kerület, Erzsébet tér/Deák tér, Széchenyi István tér, a Budapest VI. kerület, Király utca, Nagymező utca, a Budapest VII. kerület, Rákóczi út Blaha Lujza tér és Király utca közötti szakasza, valamint a Nagykörút vonala a Blaha Lujza tértől a Jászai Mari térig. Hozzátette: csak Belső-Erzsébetvárosban hétfő, kedd és szerdai napokon 32, csütörtök, péntek és szombati napokon 58 rendőr járőrözik. Ezt egészíti ki a BRFK havi egy nagyobb, bűnügyi és rendészeti ellenőrzése. Ezeken a rendőri állomány és a társszervek átlagosan 100–150 fővel vesznek részt.

Mint kifejtette: a tapasztalatok és a statisztikák alapján kijelenthető, hogy a közbiztonság erősítésére inkább az éjszakai órákban van szükség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 32. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/32. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten volt telitalálat, így a 33. héten 100 millió forintért játszhatnak majd a hatos lottó játékosai.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 14. szerda
Marcell
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?