Cute little girl having fun with parents in pool kid summer vacation holiday bath father swimming

Itt a nyár, a vakáció, de mihez kezdjünk a gyerekekkel? Így pihenhetnek a szülők a melegben

2024. július 7. 15:30

Hurrá, vakáció! – halljuk a gyerekektől. De vajon a szülők is így gondolják? Az óvodai, iskolai nyári szünet sok családban komoly fejtörést okoz, mivel a szülők is ilyenkor szeretnék kipihenni magukat. A feltöltődés számukra is igencsak fontos ahhoz, hogy az év során kellő lendülettel és figyelemmel végezhessék a munkájukat. Mindebben a munkáltatónak is komoly szerepe lehet, ezért a K&H HR vezetője három tippel segít, hogy a nyár valóban a feltöltődésről szólhasson.

A nyári vakáció, szabadság elvileg az év legélvezetesebb időszaka, hiszen a családdal, barátokkal tölthetjük jó időben, ráadásul feladatok, határidők, megbeszélések nélkül. Szükségünk is van rá – nemcsak szerintünk, de a pszichológusok szerint is, akik azt tanácsolják, hogy lehetőleg a teljes éves szabadságot használjuk ki, és amikor a munkától távol vagyunk, akkor egyáltalán ne vagy, ha muszáj, akkor is csak nagyon limitált időben jelentkezzünk be, legyünk elérhetők. De hogyan tudja ezt a kikapcsolódást egy olyan család vagy akár egyedülálló szülő megvalósítani, ahol a nyári szünetben a gyerekek több hétig, hónapig tartó felügyeletét kell menedzselni?

A családbarát szemlélet rendkívül fontos a cégek részéről ahhoz, hogy a gyermekes munkavállalók is feltöltődhessenek a nyári időszakban, ne plusz stresszt jelentsen a szünet menedzselése. Hiszen számukra az ilyenkor legtöbbször felmerülő kérdések mellett, minthogy mikor, mennyi időre menjünk szabadságra, hogyan és milyen feladatokat adjunk át a kollégáknak, még az is dilemmát jelent és komoly szervezést igényel, hogy hogyan oldják meg a gyerekek felügyeletét az óvodai, iskolai szünet alatt. Ha azonban ebben segítséget nyújt a munkáltató, az nemcsak a következő hónapokban könnyítheti meg a szülők életét, de hosszú távon az elköteleződést is erősíti a cég felé” – emelte ki Medvey Leila, a K&H HR vezetője, aki három eszközt is mutat arra, hogy a gyermekesek számára is könnyebben megvalósulhasson a munka-magánélet egyensúlya.

"A kisgyermekes munkatársaink számára a nyári időszakban még rugalmasabban kezeljük a távoli munkavégzés lehetőségét. A piacon kiemelkedő, 50 százalékos home office felett is extra távoli munkavégzési napokat biztosítunk számukra. Emellett évek óta szerepet vállalunk a gyerekek táboroztatásában is, és gyerekbarát irodánk is nyitva áll a kollégák előtt, hogy akár egy-egy időszakra behozzák csemetéjüket" - magyarázta. Természetesen a rendszer akkor működik jól, ha a vezetők – csapat és felsővezetői szinten is – nyitottak és együttműködőek mindezek megvalósításában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 39. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/39. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 40. héten több mint egy milliárd lesz a főnyeremény.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 5. szombat
Aurél
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 5. 19:26