Új technológia a víz alatti kutatáshoz. Kicsi, de megbízható orvosi és gyűjtő laboratórium. Nagynyomású ellenállás, üvegkabin.

Semmiből sem tanulnak a szupergazdagok: hiába a Titan tragédiája, sorban állnak a tengeralattjáros utakért

2024. június 18. 17:14

Egy évvel ezelőtt a világ egy kistengeralattjáró, a Titan tragédiáját követte figyelemmel, amelynek következtében az OceanGate bezárása után a tengeralattjáró-turizmus piacán új biztonsági kezdeményezések születtek. Az iparág vezetői a mélytengeri utazások biztonságosságát igyekeznek hangsúlyozni - jelentette a CNN.

Tavaly egy kistengeralattjáró, a Titan tragédiája rázta meg a világot, amely öt utasával együtt eltűnt a mélyben, miközben a Titanic roncsai felé tartott. Az esemény sokkolta a mélytengeri búvárhajók iránt érdeklődő közösséget, különösen miután kiderült, hogy az üzemeltető OceanGate cég hibázhatott. A cég bezárása után sokan attól tartottak, hogy ez végleges csapást mér a Titanic körüli tengeralattjáró-turizmusra.

Ellenkezőleg, az iparág más szereplői ezt lehetőségként látták arra, hogy hangsúlyozzák saját biztonsági intézkedéseiket és elhatárolódjanak az OceanGate-től. Egy vezető üzemeltető már tervezi saját útját a Titanic maradványaihoz, hangsúlyozva az ipari szabványok betartásának fontosságát.

A Triton Submarines kiemelte, hogy további beruházásokat terveznek a mélytengeri tengeralattjárók fejlesztésére. Larry Connor ingatlanmilliárdos és a Triton vezérigazgatója beszélgetéseket folytatott egy új tengeralattjáró építéséről, amely bizonyítaná az ilyen típusú utazások biztonságosságát.

Az OceanGate múltbeli tevékenységeit gyakran bírálták szabályozások megkerülése és az iparági szabványok figyelmen kívül hagyása miatt. Az alapító Stockton Rush állítása szerint a szénszálas hajótest biztonságos volt, bár ez ellentmondott más szakértők véleményének.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Triton Submarines igyekezett megkülönböztetni magát az OceanGate-től, hangsúlyozva saját elkötelezettségüket a biztonság és harmadik felek által végzett tesztek iránt. Az óceán mélységében történő utazás során nincs hely kompromisszumoknak - állítja a cég.

Az extrém turizmus iránti érdeklődés nem csökken; sőt, néhány esetben növekszik a veszélyesség tudatában. A Mount Everest példája mutatja, hogy minél halálosabb egy szezon, annál nagyobb lehet az érdeklődés. Az ügyfelek hajlandósága növekszik arra, hogy többet fizessenek magasabb biztonságért. A Titanic tragédiája után is fennmaradt az érdeklődés a határokat feszegető utazások iránt. Az emberek érzékenyebbek lettek ugyan a kockázatokra, de továbbra is vonzzák őket az ilyen típusú kalandok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 39. héten már 870 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 28. szombat
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?