Az Inter vezetőségének gyorsan kellett cselekednie Simone Inzaghi távozása után, hiszen kevesebb mint két hét múlva már a klubvilágbajnokságon kell szerepelnie a csapatnak.

Reneszánszát élik az elfeledett magyar főzőedények: így spórolhatsz ezzel az ősi technológiával
Nagyszüleink idejében nem ment ritkaságszámba, hogy a modernnek mondható öntöttvas és acél főzőedényeken túl a – még annak idején is – hagyományosnak számító cserépedényben készítették el kedvenc fogásaikat, különösen a gazdag raguleveseket vagy az ínycsiklandó káposztás ételeiket. Sokunknál porosodik a kamrában egy-egy ilyen leves-vagy káposztafőző kerámia, netalántán egy római tál, amit egyszerűen azért nem használunk, mert idegen az edény megjelenése számunkra, nem tudjuk, hogy kell benne az ételt megfőzni.
Manapság már remek ételeket készíthetünk üvegedényben (jénai tálak), sőt, különféle hőálló műanyagokat is használunk (pl. szilikon sütőformák), azonban a mi szemszögünkből jelenleg a klasszikus kerámiák az érdekesek, amelyek az elmúlt évtizedek során már-már feledésbe vesztek, ám mostanában kezdik újra a reneszánszukat élni. Sokan közülünk a míves fazekas termékeket már csak dekorációként rakjuk ki, azonban nem szabad megfeledkezzünk arról sem, hogy a csodaszép korondi és más mázaskerámiák vagy római tálak igenis alkalmasak a főzésre!
A Hellovidék most leránttotta a leplet az elfeledett magyar főzőedények használatáról: kipróbálták milyen ételeket és hogyan érdemes készíteni bennük és arra is keresték a választ, hogy valóban finomabb -e az így készült étel. A cikkben szó esik az olyan klasszikus edények használatáról, mint mázas kerámia káposztafőző, a levesfőző cserépedény, a római cseréptálak, natúr agyagfazekak, vagy éppen a savanyúságkészítő cserépedény. További részletek a cikkben.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Vállalkozói álmok: egyre több magyar fiatal vált alkalmazotti létből saját üzletre
OTP Junior Piacralépők: tíz fiatal vállalkozó versenyez 10 millió forintos fejlesztési támogatásért.
-
Brutális hiba, ha egy munkáltató csak a fizetéssel akarja megtartani a dolgozóit: ez ma már kevés
Berta Pétert, a WHC Csoport ügyvezetőjét kérdeztük.
-
Közel 170 háztartási és higiéniai termék lesz olcsóbb ezekben az üzletekben
A PENNY Magyarország által bevezetett árcsökkentés a diszkontlánc vegyi áru választékának csaknem felét érinti.
-
A kozmetikai márkák sikere már nem csak a boltok polcain dől el (+Videó)
A Rossmann Beauty Expo-ra idén több mint 5500-an látogattak el.


