Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint márciusban 10,3 százalék, 2023 februárja óta a legmagasabb volt az éves infláció Oroszországban.

Egyik katasztrófa után a másik éri a vendéglátóipart: a Covid után a brutális inflációval és a rezsiárak emelkedésével kell megközdeni a szektornak. Szakértők szerint akár a vállalkozások fele is csődbe mehet – írja az ATV.
Az infláció és a rezsidrágulás nem kímél senkit, most a 122 éves budapesti Hauer cukrászda üzemeltetői kényszerültek végleg lehúzni a rolót. A vendéglátóipar kapta talán a legnagyobb ütést a Covid alatt, azonban a mostani válság még ennél is keményebb lehet a szektor számára. Az árakat sem tudják a végtelenségig emelni, így sokak valószínűleg képtelenek lesznek kigazdálkodni a megemelkedett költségeket.
Gerendai Károly szerint a szektor legnagyobb nehézsége a kiszámíthatatlanság. Szerinte legnehezebb helyzetben azok a kis- és családi vállalkozások vannak, amelyek már a Covid alatt felélték tartalékaikat. Ráadásul a Covidnál lehetett tudni, hogy egyszer véget ér a járvány, azonban a válság, és emiatt az éttermek nehéz helyzete sokáig elhúzódhat.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Hagyományos péksütemények kiváló minőségben, generációkon át (x)
Az Aranycipó Kft. vajas fonott kalácsa elnyerte a KMÉ-védjegyet, amely a kiváló minőség és a hagyományos péksütemények iránti elköteleződést tanúsítja.
Portfolio Gen Z Fest 2025


