10 °C Budapest
Rejtélyes, elhagyatott luxusvillát találtak Pest megyében: kié lehetett, és miért áll évek óta üresen?

Rejtélyes, elhagyatott luxusvillát találtak Pest megyében: kié lehetett, és miért áll évek óta üresen?

2024. október 19. 15:01

Az angol urban exploration vagy rövidebb, ismertebb nevén "urbex" az elhagyatott építmények felkereséséből és felfedezéséből áll. Középpontjában olyan épületek állnak, melyek már vagy romosak és elhagyatottak, vagy éppen ellenkezőleg: aktívak, de valamilyen oknál fogva nem látogathatók. A Pénzcentrum most a magyar spiral urbex Facebook oldalon lett figyelmes egy ilyen épületre.

Sorsára hagyott, egyedi tervezésű, modern villa - így jellemezték a magyar urbex közösségben azt a pest megyei épületet, amelyet nemrég találtak elhagyatott, de szinte félig még berendezett állapotban.

A Pénzcentrumon korábban sokat írtunk már a lakhatási válságról, és hogy egyre inkább megfizethetetlenek a budapesti ingatlanok. Sokan csődbe is mennek, és bizony rengeteg gazdag ember villája is arra a sorsra jut, hogy később elárverezik őket.

Most úgy tűnik, az Opel-király ingatlanához hasonló sorsra juthat hamarosan egy magyarországi luxusvilla. A Facebook posztban azt írják, hogy

Az épületben talált hivatalos papírok alapján (melyek 2011 magasságában íródtak és 160 millió körüli hitelről szóltak) feltételezhető, hogy a család nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket és a bank lefoglalta a házat, így sajnos mindenkinek mennie kellett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Urbex-mozgalomról és magyarországi elhagyatott helyekről egyébként hosszabb cikket is közöltünk néhány hónapja, ahol több olyan épületet is összegyűjtöttünk, amik valamilyen szempontból érdekesek, és hasonló sorsra jutottak:

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 19. szombat
Nándor
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?