25 °C Budapest
Szűcs Attila, ingatlanszakértő, az Ingatlanpáholy tulajdonosa a  REA 2024 SUMMIT – a Pénzcentrum és a Portfolio konferenciáján

Ezért buknak el sorra az ingatlanközvetítők 2024-ben: óriási hibát követ el, aki erre nem figyel

2024. szeptember 23. 13:15

A REA 2024 SUMMIT – a Pénzcentrum és a Portfolio konferenciájának második szekciója a niche piacok meghódításáról és a menedzser-szemlélet fontosságáról szólt az ingatlanpiacon. Csorba Dániel ingatlanszakértő előadásában kiemelte a speciális piaci szegmensek felkutatásának előnyeit, míg Szűcs Attila az ingatlanközvetítők sikerének kulcsaként a hatékony vállalkozásépítést és az innováció alkalmazását hangsúlyozta. Az esemény betekintést nyújtott a jövő ingatlanpiacának legfontosabb tendenciáiba és stratégiáiba.

A szeptember 18-án megtartott REA 2024 SUMMIT – a Pénzcentrum és a Portfolio konferenciájának második szekciója két előadással indult.  Az elsőt Csorba Dániel, ingatlanos, jutuber, nörd, a dandan.hu oldal megálmodója tartotta, Cégépítés a nagy hálózatok árnyékában: tudatos szervezetfejlesztés a niche, avagy a specifikus piaci szegmensek azonosításával és megcélzásával volt az előadásának címe.

Tulajdonképpen a niche piac előnyéről, hátrányáról, a réspiacok felkutatásáról és megszerzéséről beszélt. Ma még kevesen tudják, de a niche az a terület, ahová a franchiseok még nem tették be a lábukat:

Ha valaki elég ügyes, és kellőképpen kiképzi magát az adott területen, akkor magasabb jutalékot is elkérhet – tehát megéri beazonosítani, felkutatni azokat a területeket, ahová még csak kevesen merészkedtek el

 - magyarázta Csorba Dániel. Mint elmondta, akár az ingatlan.com-on is keresgélhetnek a szakértők, hiszen tele van réspiacokkal, mivel rengeteg speciális keresési feltételt be lehet állítani. Van, aki a Waldorf iskolákhoz közeli gyümölcsösökre specializálódott, más az apró garzonlakások értékesítésére – de gyakorlatilag ez a végtelen lehetőségek tárháza. Az oldalon minden egyes rubrika egy gondolatébresztő, ami mentén az ingatlanos elindulhat a saját irányába, a saját útján.

Csorba Dániel, ingatlanos, jutuber, nörd, dandan.hu aCsorba Dániel, ingatlanos, jutuber, nörd, dandan.hu oldaltól a  REA 2024 SUMMIT – a Pénzcentrum és a Portfolio konferenciáján

Ugyanakkor, mint hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy visszajelzéseket gyűjtsünk, validációt: folyamatosan figyelni kell, mi a piac visszajelzése a tevékenységükre.

A piac megszerzéséhez jelen pillanatban egyetlen egy fontos 2024-ben, hogy látható legyél

 - zárta előadását az egyik legfontosabb gondolatával a jutuber.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezért bukik el rengeteg ingatlanos

A következő előadó Szűcs Attila, ingatlanszakértő, az Ingatlanpáholy tulajdonosa volt, előadásának címe Ezért bukik el rengeteg ingatlanos: menedzser-szemlélet és holisztikus vállalkozásépítés az ingatlanközvetítésben.

Mint kifejtette, a menedzser szemlélet ahhoz fontos, hogy megfelelően tudjon egy ingatlanos értékesíteni, és beazonosítsa, mi az a szolgáltatás, ami az ügyfeleknek a legjobban megfelel:

Szűcs Attila, ingatlanszakértő, az Ingatlanpáholy tulajdonosa a  REA 2024 SUMMIT – a Pénzcentrum és a Portfolio konferenciájánSzűcs Attila, ingatlanszakértő, az Ingatlanpáholy tulajdonosa a REA 2024 SUMMIT – a Pénzcentrum és a Portfolio konferenciáján

Miről is szól a menedzser szemlélet? Én úgy fogalmaztam meg, hogy az, amikor a dolgok hatékony és eredményes elvégzésére összpontosítunk. Tehát hatékonyan és eredményesen, eredményorientáltan kell értékesíteni.

Négy kulcsfontosságú területet emelt ki Szűcs Attila, amiben egy ingatlanosnak 2024-ben élen kell járnia:

  • az első a célkitűzés fontossága, hiszen célok nélkül nincs haladás.
  • a második az erőforrásgazdálkodás: „nem kell mindenhez értenünk, és nem kell mindent nekünk csinálni, a lényeg, hogy mi magunk összefogjuk ezt az egész folyamatot. Vonatkozik ez a fotózásra, a banki ügyintézésre, az energetikára, a takarításra a festésre, bármi egyéb feladatra.”
  • A harmadik az innováció és a technológia alkalmazása, ezeket szinte kötelező használni, hiszen „nem fog megállni a fejlődés azért, mert mi nem tudunk vele lépést tartani.”
  • A negyedik pedig a vezetői kompetenciák fejlesztése és  az önképzés.

A képeket Stiller Ákos késztette.

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 23. hétfő
Tekla
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 23. 14:02