11 °C Budapest
Stormy rain cloud background

Kegyetlen pusztítást végzett a vihar ebben a megyében: figyelmeztet a katasztrófavédelem, még nincs vége

MTI
2024. augusztus 27. 18:43

Viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók Heves vármegyében: az egységeknek villámcsapások, valamint autókra, házakra, utakra dőlt fák adnak munkát - közölte a katasztrófavédelem. Azt írták, zivatarok miatt több járásban is elsőfokú riasztás van érvényben; az elsődleges veszélyforrás a villámlás, de erős szél és jégeső is előfordulhat.

Heves vármegyében délután öt órakor több mint húsz helyre várták a segítséget a tűzoltóktól - ismertették. Gyöngyöshalászon, a 3204-es úton fa dőlt egy arra haladó gépkocsira, amely ennek következtében az árokba hajtott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.

Domoszlón, a Hunyadi János utcában villám csapott egy lakóházba, Hatvanban, a Kodály Zoltán utcában fa dőlt egy ház tetejére, Boldogon, a Zrínyi úton háztetőre dőlt egy villanyoszlop, a Kossuth Lajos úton pedig egy fa az úttestre dőlt.

Turán, a 3104-es úton több fa is kidőlt, elzárva mindkét forgalmi sávot. A tűzoltók eltávolították a faágakat és ellenőrzik az utat. Az egységek folyamatosan számolják fel a károkat - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók több vármegyében és a fővárosban

Viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók több vármegyében: az egységeknek villámcsapások, valamint autókra, házakra, utakra dőlt fák adnak munkát, a viharkárok késő délután Heves után Nógrád és Pest vármegyét, valamint a fővárost is elérték  - közölte kedden a katasztrófavédelem. Azt írták, zivatarok miatt több járásban is elsőfokú riasztás van érvényben; az elsődleges veszélyforrás a villámlás, de erős szél és jégeső is előfordulhat.

A kísérő jelenségekből leginkább a szél okozza a legtöbb kárt több vármegyében - tették hozzá. Heves mellett Nógrád és Pest vármegyében, valamint Budapesten kérik a legtöbb segítséget a tűzoltóktól. Nógrádban főként Balassagyarmaton és Karancslapujtőn dolgoznak a tűzoltók, utakra, vasúti sínre, járművekre dőlt fákat távolítanak el, huszonöt helyszínen várják a károk elhárítását.

Pest vármegyében harminc címre szintén kidőlt fák eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét.

Az MTI információi szerint egy ráckevei szálloda kerti medencéjére dőlt egy faág, két ember könnyebben megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A baleset közelében tartózkodó két gyermek nem sérült meg. Budapesten leginkább Dél-Pesten és Dél-Budán pusztított a vihar, mintegy húsz helyszínen dolgoznak jelenleg a tűzoltók kidőlt fák eltávolítása miatt.

Heves vármegyében délután öt órakor több mint húsz helyre várták a segítséget a tűzoltóktól - ismertette a katasztrófavédelem. Gyöngyöshalászon, a 3204-es úton fa dőlt egy arra haladó gépkocsira, amely ennek következtében az árokba hajtott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Domoszlón, a Hunyadi János utcában villám csapott egy lakóházba, Hatvanban, a Kodály Zoltán utcában fa dőlt egy ház tetejére, Boldogon, a Zrínyi úton háztetőre dőlt egy villanyoszlop, a Kossuth Lajos úton pedig egy fa az úttestre dőlt. Turán, a 3104-es úton több fa is kidőlt, elzárva mindkét forgalmi sávot. A tűzoltók eltávolították a faágakat és ellenőrzik az utat. Az egységek folyamatosan számolják fel a károkat - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Légzuhatag tépázta meg Balassagyarmatot

Egy összeáramlási vonal mentén, kb. 200 kilométer hosszan alakultak ki zivatarok a késő délutáni, kora esti órákban a középső országrészben, melyek között heves cellák is előfordultak. Ezek egyik csapott le Balassagyarmatra is, melyet intenzív légzuhataggal kísért felhőszakadás kísért - írja az Időkép. A felhőszakadás során rövid idő alatt 44 milliméternyi csapadék hullott le, ami több utcát is elárasztott.

Balassagyarmat mellett több városban is légzuhataggal érkezett a vihar, ami 70-90 kilométer/óra közötti széllökéssel tombolt és károkat is okozott. A zivataroknak még nincs vége: az Északi-középhegységben és a Duna mentén is több helyen aktív a légkör - írták.

Tíz fokot zuhant a hőmérséklet a zivatarok mentén

Felforrt a légkör, bugyognak a zivatarok. Délután keleten, majd északon indultak be és erősítették egymást sorra a zivatarok - írta korábban a lap. Budapesttől keletre karcsú zivatarcellák törtek a magasba, amik felerősödve már a Duna vonalát érik el.

Északon több helyről jelentettek jégesőt, Hatvanban hömpölygött a jég a vízzel. A Dunántúl reggel kapott majdnem egyhavi csapadékot, délután atkári automatánkba esett 54 mm.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?