14 °C Budapest
Cute calf close-up in Goshala - protective shelters for cows in holy Hindu city Vrindavan, India.

Elképesztő, mi folyik ebben a somogyi kis faluban: 30 éve úgy döntöttek, hátat fordítanak a hagyományoknak

2024. augusztus 26. 08:15

Krisna-völgy közössége harminc évvel ezelőtt kezdte meg saját fenntartható jövőjének építését, ötvözve a hagyományos módszereket és az innovatív megoldásokat. Az ökofalu nem csupán önellátásra törekszik, hanem egy olyan közösséget alakít ki, amely a természettel összhangban él. A település nemcsak lakhatást, oktatást és élelmiszerellátást biztosít, hanem különleges ökológiai megoldásokat is alkalmaz, mint például a nádgyökérzónás szennyvíztisztítást és a napenergiát - írja a HelloVidék friss cikke.

A Krisna-völgy nem csupán mezőgazdasági eredményeiről híres, hanem arról is, hogy az itt élők mélyen tisztelik az állatokat. Az ökröket és teheneket munkára és tejtermelésre használják, ugyanakkor különös gondot fordítanak az állatok életének végéig tartó gondoskodásra. Az ökofalu különböző műhelyeiben hagyományos eszközöket használnak, amelyek máshol már nem találhatók meg, így biztosítva a közösség fenntarthatóságát.

Az évente megrendezett Krisna-völgyi Búcsú lehetőséget ad a látogatóknak, hogy betekintsenek a közösség mindennapjaiba, és megismerjék a fenntartható gazdálkodás alapjait. A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és bemutassa, hogyan lehet harmóniában élni a természettel. A búcsú nemcsak vallási, hanem kulturális fesztivál is, amely a fenntarthatóságra, az ökotudatosságra és a közösségi élet értékeire hívja fel a figyelmet.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?