Sorházak a budapesti belvárosban, Magyarország

Ez lenne a válasz a lakáskrízisre? Bérlakáskoncepciót indít a Gránit Alapkezelő

2024. augusztus 13. 21:02

A budapesti bérlakáspiac élénkítését megcélozva elindította lakóingatlan-üzletágát a Gránit Alapkezelő, Grandit Homes néven - olvasható az alapkezelő közleményében. Az üzletág első projektje egy 110 lakásos újépítésű fejlesztés megvétele, valamint bérlakásokat kínáló lakóparkként történő hasznosítása a XI. kerületben. A projekt azoknak nyújt megoldást, akik még nem tudnak, vagy nem akarnak saját lakást vásárolni, ugyanakkor egy átlagos bérlakásnál magasabb minőségű otthonban szeretnének élni.

A lakóingatlan-piacon bővíti a tevékenységi körét a Gránit Alapkezelő: az általa kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap (MPTIA) megvásárolt egy 110 lakásos budapesti újépítésű lakóprojektet, amelynek lakásait bérlakásokként kívánja hasznosítani. A Grandit Homes névre keresztelt lakás-üzletág első, újbudai projektjének célja a bérleti piac élénkítése, hogy a hazai piacon megoldást nyújtson azoknak, akik a magas lakásárak révén még nem tudnak, vagy akarnak saját lakást vásárolni, de egy átlagos bérlakásnál magasabb minőségű otthonban szeretnének élni. A 30-60 négyzetméteres lakások mellett gépkocsi-beállókat és tárolókat is bérelhetnek a projekt keretében az érdeklődők.

A projekt sikeressége függvényében a későbbiekben tovább bővülhet a Grandit Homes lakóingatlan-üzletág, azonban mivel kevés hasonló szolgáltatás érhető el a piacon, és ritka a bérlakás koncepció, a kezdeti tapasztalatok alapján fejlesztik majd tovább a terveket.

A Gránit Alapkezelő és az MPTIA által kezelt ingatlanportfólió bővítésének finanszírozását a Baross Gábor Tőkeprogramból nyújtott források tették lehetővé, a forrásfelhasználási feltételeinek megfelelően.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?