21 °C Budapest
Budapest, 2016. április 6.Törõcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Mûvésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színmûvésznõ, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színmûvésznõ, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg.MTVA Fotó: Zih Zsolt

Még mindig áll a bál Törőcsik Mari hagyatéka körül: így hullik szét a Nemzet Színészének családja

2024. augusztus 9. 20:45

Törőcsik Mari fogadott fia, Son kendőzetlen őszinteséggel vallott arról, hogy az anyukája halála óta nem tart össze a családjuk. Beismerte, hogy nem is találkozott a rokonaival 2021 óta, sőt, a színésznő velemi házába sem tette be a lábát. Nem titkolta, elszomorítónak tartja, ha vendégház lesz az otthonából - írta meg a blikk.hu.

Már több mint három éve, hogy Törőcsik Mari nincs köztünk, aki 2021 áprilisában távozott az élők sorából hosszan tartó betegeskedése után. A halálát követően a velemi házát lányára, Terézre hagyta, aki nemhogy nem költözött be az ingatlanba, de nem is nagyon foglalkozott vele. Több év után azonban - miután elcsomagolták a színésznő holmijait - eladásra került az egykori háza.

Mivel egy ottani falusi turizmussal foglalkozó lakos vette meg a korábban 69 millióért hirdetett otthont, a helyiek kiborultak, mert attól tartanak, vendégház lesz a Nemzet Színészének ingatlanjából. Az új tulajdonos a kapura egy hirdetőtáblát is kirakott, melyen kiadó szobákat reklámozott a környéken. 

Anyám szomszédja mondta nekem, hogy aki megvette a házat, szobák kiadásával foglalkozik. A kapun kint is volt egy ilyen hirdetés, de aztán pár nappal később eltüntették onnan. Nem tudom, hogy ez lesz-e hosszú távon a terv házzal kapcsolatban; én csak remélni tudom, hogy nem...

- fejtette ki a fiú

Fény derült arra is, hogy 2021 óta nem találkozott családtagjaival és ráadásul még sosem járt Velemben azóta.

Mióta anyám meghalt, én nem tettem be a lábam abba házba és sajnos családtagokkal sem találkoztam. Mivel Terézé volt az ingatlan tulajdonjoga így nyilvánvalóan beleszólásom sem volt az eladással kapcsolatban. Őszintén mondhatom nagyon elszomorítónak tartom ezt az egész helyzetet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- mondta el.

Hozzátette, hogy jelenleg nincs napirenden számára a visszatérés Velembe, de minden nap eszébe jut elhunyt édesanyja és emlékei mindig vele maradnak.

 

Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?