19 °C Budapest
Exterior view of Hungarian Post office in Budapest, Hungary on December 22,  2022.

Itt az újabb posta bezárási hullám: rengeteg kistelepülésen szűnik meg a hivatal egy tollvonással

2024. augusztus 1. 19:10

Augusztus elsejei hatállyal országszerte megközelítőleg 100 postahivatal fizetéséről döntött a Magyar Posta - tudósított a 24.hu. A lépés következményeként számos postai dolgozó veszíti el a munkáját - tudta meg a lap. Elsősorban kistelepüléseken került lakat a hivatalokra, de az érintett körben budapesti postahivatal is van.

Két napja folyamatosan érkeznek a dolgozói bejegyzések a "Postások" Facebook-csoportban, amelyek újonnan bezáró postahivatalokról adnak hírt. Jellemzően 1500 fő alatti kistelepüléseket nevesítenek, egyebek közt Lad, Sonkád, Ecseg, Csokvaomány, Szigetbecse, Homokszentgyörgy, Zalahaláp, Pusztazámor, Pécsely és Sáregres postahivatala zárt be.

Dolgozói becslések szerint mintegy 90-100 postahivatal zárt be országszerte. A Magyar Posta Zrt. hivatalosan semmit nem kommunikált az ügyről. A lap már szerdán megkereste a cég sajtóosztályát, de csütörtök délutánig semmilyen reakció nem érkezett tőlük. Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke megerősítette a 24.hu-nak: "A lakat alá kerülő hivatalok között elsősorban kistelepüléseken lévő posták vannak."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?