Ilyen házakat vesz most a magyar elit: ez ám az igazi dőzsölés nyáron

Ilyen házakat vesz most a magyar elit: ez ám az igazi dőzsölés nyáron

2024. július 27. 12:59

A hőségben az egyik legjobb megoldás, ha a saját házunkban alakíthatjuk ki az enyhülést hozó otthoni strandot. A Pénzcentrummal korábban már bemutattuk a medence kínálatot és, hogy milyen árakon szerezhetjük be az ideiglenes, illetve az épített medencéket. Egy jól megépített medence, viszont a házunk értékét is növelheti. Szakértőket kérdeztünk róla, hogy valóban többet adnak-e a vásárlók 2024-ben egy medencés ingatlanért.

Még több mint egy hónap van hátra a nyárból és a meleg rekordok után valószínűleg ez az időszak is hoz néhány nap forróságot. Korábban bemutattuk már azokat a diszkontáras termékeket, amelyekkel felturbózhatjuk az otthoni oázist. Összegyűjtöttük a szupermarketekben is kapható, egyszerű medencéket és sorra vettük az épített medencék típusait is.

Cikkeinkben törekedtünk tippeket adni, hogy mikor, melyik opció lehet a legmegfelelőbb, ha otthoni fürdőzéssel enyhítenénk a kánikulát. Írtunk róla, hogy az ideiglenes megoldások, felfújható és fémvázas medencék pénztárcabarát termékek, azonban, ha több évre gondolkodunk érdemes megfontolni az épített medence kialakítását is. Ezúttal azt vizsgáltuk, hogy mi van, ha olyan ingatlant vásárolnánk vagy éppen adnánk el, ahol már van medence. Szakértőkkel beszéltünk a medencés ingatlanok piacáról és arról, hogy értéknövelő tényező lehet-e 2024-ben a kiépített fürdőzési lehetőség.

Az OTP Ingatlanpont válaszában elmondta, hogy az állományukban alapvetően alacsony a medencés ingatlanok száma, ezért nem lehet a teljes piacra vonatkozó trendekről beszámolni.

Megkereséseink alapján azt kijelenthetjük, hogy a medence megléte nem alapvető elvárás egy családi, kertes ház esetében”

– fogalmazott a szakértő.

Hozzáfűzte, hogy amennyiben a medence megfelelő minőségben készült és jól karbantartott, növelheti az ingatlan értékét.

Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője szerint az elmúlt évek történései alapjaiban formálták át az ingatlanpiaci keresletet. A néhány évvel ezelőtti járványidőszakhoz kapcsolódó kijárási tilalom, a saját kerttel rendelkező, családi házak felé fordította a vevői érdeklődést és a medencés házak iránti kereslet is megnőtt. A későbbiekben ez a tendencia nem folytatódott, de bizonyos helyzetekben valóban növelheti az ingatlan értékét a medence megléte, azonban nem mindegyik típus.

A jelenlegi ingatlanpiacon az átlagos vagy jól felszerelt házak esetében legtöbbször még nem épített, hanem a gyorsabban és kedvezőbb áron telepíthető medencékkel találkozhatnak a vevők, hiszen a merev, fémvázas, puha falú medencék elhelyezése jóval olcsóbb”

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mondta Benedikt Károly.

Kiemelte, hogy mivel ezek a medencék nem helyhez kötöttek és igény esetén másik ingatlanba költöztethetőek, ezért egyáltalán nem biztos, hogy a tranzakció részét képezik. Ezáltal sem az érdeklődésre, sem az eladási árra nincs komoly hatásuk.

Egy épített medence már inkább befolyásolja az árat, azonban a lakóingatlan elhelyezkedése, állapota és energetikája, valamint a telek nagysága továbbra is jóval hangsúlyosabb az árképzés során”

– hangsúlyozta a DH szakértője.

Kifejtette, hogy a pandémia időszakában valóban egyértelműen előnyt jelentett a medence, viszont az energiaárak változása óvatosságra intette a vásárlókat. A jelenlegi helyzetben a vevők alaposan megfontolják, hogy megéri-e medencét üzemeltetni az otthonukban, hiszen a fenntartási költségekkel is számolni kell. A feltöltés, felfűtés és tisztán tartás pedig befolyásolhatják a megvásárolni kívánt ház rezsijét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17