Szörnyű, ami a világhírű magyar zenész hagyatékával történik: lassan az enyészeté lesz

Szörnyű, ami a világhírű magyar zenész hagyatékával történik: lassan az enyészeté lesz

2024. július 18. 20:34

Idén lesz öt éve, hogy a világhírű, extrém lantművész, Benkő Dániel elhunyt. Azóta az egykor zenétől és nevetéstől hangos budai villája elhagyatottan áll, gyakorlatilag a természet átvette felette a hatalmat.

A Budai hegyek egyik legszebb és legfrekventáltabb részén álló házat annak idején bárki meglátogathatta, mivel Benkő Dániel mindig szívesen fogadta az embereket az inkább tákolmánynak, mint villának tűnő otthonában. Nem is kerítette el a telket, így bárki egészen az ajtajáig sétálhatott, hogy megcsodálhassa például Kádár János egykori Mercedesét, amit Benkő birtokolt. Azóta a ház jelentősen megváltozott. A Bors egyik olvasója bejutott a mostanra lezárt és kamerákkal védett területre, amely elhanyagolt és szomorú látványt nyújt. A ház ajtajait és ablakait rácsokkal védik az örökösök, Benkő Dániel két lánya, akik láthatóan nem sokat foglalkoznak édesapjuk hagyatékával, beleértve a házat, amire a művész rendkívül büszke volt.

A lap szerint a ház mára négy önálló ingatlanra van felosztva. Az alsó és felső szinteken két-két lakás található. Az alsó szinten két egyforma lakást Benkő lányai, Dalma és Vivienne örököltek. A felső szinten azonban egy 85 éves hölgy lett bejegyezve, aki holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezik az emeleti ingatlanok felett.

Egy környékbeli lakos elmondása szerint soha nem tapasztal mozgást a házban vagy a telken.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 1. vasárnap
Egyed, Egon
35. hét
Szeptember 1.
Bányásznap
Szeptember 1.
A nagyszülők napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 31. 19:19