32 °C Budapest
Döntött a parlament: ennyi volt, végleg eltörlik az óraátállítást

Döntött a parlament: ennyi volt, végleg eltörlik az óraátállítást

2024. július 17. 09:44

Az ukrán parlament kedden jóváhagyta azt a javaslatot, amely 2025-től eltörli az óraátállítást - írja a Portfolio.  

Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő a Telegram-oldalán arról számolt be, hogy a Verhovna Rada 261 képviselőjének támogatásával elfogadta az óraátállítás eltörléséről szóló javaslatot.

Ukrajna, amely a kelet-európai időzónában található, eddig az Európa nagy részén megszokott módon váltott a téli és nyári időszámítás között.

Azonban az idén október 27-én lesz az utolsó óraátállítás: az órákat visszaállítják a téli időszámításra, és innentől kezdve ez marad érvényben, a nyári időszámítás megszűnik. Ez azt jelenti, hogy a magyar nyári időszámítás alatt Ukrajnában ugyanannyi lesz az idő, mint Magyarországon.

Az Európai Parlament már 2019 márciusában nagy többséggel megszavazta az óraátállítás eltörlését, de a tagállamoknak kellene eldönteniük, melyik időzónát választják. Azóta azonban nem született döntés, így az óraátállítás továbbra is fennmarad az EU tagországaiban.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 676 013 millió forintot igényelnél 84 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 47 769 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 47 901 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Gyakori érv, hogy az óraátállítás kérdésénél sürgetőbb ügyek is vannak napirenden, először a koronavírus-járvány, majd az ukrajnai háború. Érdekes, hogy Ukrajnában, ahol pusztító háború zajlik, mégis sikerült időt szakítani az óraátállítás eltörlésére, amelyet a legtöbben nem kedvelnek.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 27. kedd
Gáspár
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?