Budapest, 2024. június 14.Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP fõpolgármester-jelöltje beszédet mond a Párbeszéd - Zöldek szervezésében Tiszta vizet a pohárba! - demonstráció a választások tisztaságáért címmel megtartott tüntetésen a Nemzeti Választási Bizottság budapesti épülete elõtt 2024. június 14-én.MTI/Máthé Zoltán

Szivárognak a budapesti újraszámolás eredményei, így áll most Vitézy és Karácsony: ki lesz a főpolgármester?

2024. július 10. 15:22

Karácsony Gergely főpolgármester előnye 105 szavazattal nőtt Vitézy Dáviddal szemben az újraszámolás második napján, így a jelenlegi városvezető már 146 szavazattal előzi kihívóját. Az újraszámolás hivatalos végeredményét pénteken hirdethetik ki.

Eddig nagyrészt kiegyenlített változások láthatók a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámolása közben - értesült a Telex, de a portál Karácsony Gergely stábjától úgy tudja, a jelenlegi főpolgármester előnye 105 szavazattal nőtt Vitézy Dáviddal szemben, így az eddigi 41-hez hozzáadva szerdán délután Karácsony 146 szavazattal vezet Vitézyvel szemben.

Úgy tudni, az újraszámolás közben vagy nem találnak eltérést a korábban megszámolt szavazatoktól vagy csak néhány szavazatnyi különbség a változás. Erre példát is hoztak: az egyik kerület 24 szavazókörében például 14-ben jól számolták meg a szavazatokat a június 9-i választás éjszakáján is, ezen kívül 10 szavazókörben találtak egy-kettő, esetleg három olyan lapot, ami érvénytelen, vagy nem a megfelelő jelölthöz soroltak.

Friss!

De van olyan kerület, ahol 68 Karácsony Gergelyre leadott szavazatot számoltak Vitézy Dávidhoz, egy másik szavazókörben pedig 25 Karácsonyra leadott szavazatot Vitézyhez. Utóbbi úgy nyilatkozott, jelenleg az látszik, hogy akár ezer vagy ezernél is több szavazólap minősítése fog változni. Elmondta, ebből is látszik, szükség lenne arra, hogy a választási törvénybe vissza kellene hozni az automatikus újraszámlálást az ilyen szavatkülönbségnél. Mint megírtuk, az újraszámolás hivatalos végeredményét pénteken hirdethetik ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közben a 444 arról ír, hogy információik szerint csak a XIII. kerületben száz feletti szavazattal növelte előnyét Karácsony. Egyetlen szavazókörben volt kiugró eltérés, ott több mint hatvan szavazatot találtak, amik tévesen Vitézy szavazatai közé voltak betéve. A többi körzetben jóval kisebb eltérések voltak, így jött ki a 100-110 szavazat eltérés.

Címlapkép: Máthé Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 27. 19:11
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem