14 °C Budapest
Budapest, 2024. június 7.Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP fõpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Városházán 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fõpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtõl, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit.MTI/Máthé Zoltán

Kiszivárgott, így áll a Karácsony-Vitézy csata az újraszámlálás első napja után: ki lesz a főpolgármester?

2024. július 10. 08:59

Minimálisan nőtt Karácsony Gergely előnye Vitézy Dáviddal szemben a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása közben.

A szavazatok egyötödének újraszámlálása után minimálisan nőtt Karácsony Gergely előnye a főpolgármester-választáson - írta ki a Facebook-oldalára a másik jelölt, Vitézy Dávid.

Eddig több, mint 150 szavazókörben legalább 270 szavazat minősítése változott a főpolgármester-választásra leadott voksok újraszámlálása következtében - számolt be Vitézy Dávid. Mint írta: voltak Vitézy-szavazatok a Karácsony-kötegekben és fordítva, valamint voltak nyilvánvalóan érvénytelen szavazatok, melyeket valamiért tévedésből érvényesnek számoltak.

A főpolgármester-választás végeredményére az újraszámlálásnak eddig a Vitézy-stáb információi szerint nem volt hatása, még minimálisan nőtt is Karácsony Gergely (eredetileg 41 szavazatos) előnye az első napon. A számlálás szerdán és csütörtökön folytatódik, pénteken hirdethetik ki a végleges eredményt.

Címlapkép: Máthé Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 7. hétfő
Amália
41. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?