14 °C Budapest
Solar panels on the roof of a building

Itt a újabb bejelentés: emelik a Napenergia Plusz Program keretösszegét, sok család járhat jól

2024. július 8. 11:30

Jelentősen megemeljük a Napenergia Plusz Program keretösszegét - jelentette be Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár. A kormány a népszerű pályázaton ingatlanonként akár 5 millió forinttal támogatja a háztartásokat a zöldenergia termelésében és tárolásában.

A pályázati folyamat az előregisztrációval idén januárban kezdődött el, februárban megszülettek az első támogatói döntések, májusban pedig megindultak a kifizetések is. A Napenergia Plusz Programban mostanáig több mint 18 ezer fejlesztésre ítélték meg a forrást, az eredetileg 75,8 milliárd forintos keret ezzel lényegében kimerült. A támogató ezért holnap estétől felfüggeszti az előregisztrációs kérelmek befogadását, azonban az eddigi igénylések fedezetéül az Energiaügyi Minisztérium 30 milliárd forinttal megemeli a program keretösszegét - közölték.

Az átlagos támogatási igény jelenleg 4,1 millió forint körül alakul, így a többletfinanszírozással az eredetileg kalkulált 15 ezer helyett összesen akár több mint 25 ezer család részesülhet állami hozzájárulásban. Az előregisztrációs kérelmet legkésőbb tehát 2024. július 9-én, kedden, 20 óráig lehet benyújtani a támogató NFFKÜ elektronikus felületén keresztül.

A jövő a zöldenergiáé. Magyarország élenjáró szerepre tör a termelésben és tárolásban az otthonokban, az ipartelepeken és a gépjárművekben. A kormány a családok és vállalkozások kapcsolódó fejlesztéseit a keretemelést is beleértve összesen több mint 230 milliárd forinttal ösztönzi a már futó programokban - írta az EM a Facebookon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 6. vasárnap
Brúnó, Renáta
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?