14 °C Budapest
Vivid smoldered firewoods burned in fire close-up. Atmospheric warm background with orange flame of campfire. Unimaginable full frame image of bonfire. Burning logs in beautiful fire. Wonderful flame.

Ebben a vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelt el a hatóság: már 8 területen érvényes a tiltás

2024. július 8. 11:14

Az elmúlt napok magas átlaghőmérséklete miatt jelentősen megnőtt az erdőtüzek kockázata, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével hétfőtől Budapesten és Pest vármegyében is elrendeli a tűzgyújtási tilalmat - közölte a Nébih hétfőn. Kiemelték, hogy emellett fenntartják a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a következő napokban az előrejelzések szerint nagyon magas átlaghőmérséklet és napsütéses óraszámok várhatóak. A Nébih óvatosságra inti a lakosságot, a közlemény szerint fontos, hogy belterületen se gyújtsanak nagy lángmagasságú tüzet, ugyanis a füsttel felszálló égő zsarátnokok több száz méterre is tüzet idézhetnek elő.

Hozzátették, hogy a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, illetve azok 200 méteres körzetében szintén tilos a tűzgyújtás. A korlátozás alatt a tűzgyújtás nem engedélyezett a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyeken sem. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az érdeklődők a www.erdotuz.hu-n szerezhetnek információkat - olvasható a Nébih közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 6. vasárnap
Brúnó, Renáta
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?