26 °C Budapest
Napelemes rendszer a magasépület erkélyén. Modern lakóházak erkélyei napelemmel. Öko város koncepció.

Óriási bejelentés: ennek örülhetnek a felújítás előtt álló háztulajdonosok

2024. június 30. 14:15

Néhány napja csendben módosították a 2021 végén elindított lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatok végrehajtási határidejét és a projektek fizikai befejezésének szabályait. Valószínűleg a szakmai körökben felmerült sürgető problémákra és követelésekre reagáltak ezzel a lépéssel - számolt be a Portfolio.

A 2021 végén elindított lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatok végrehajtásának határideje, valamint a projektek fizikai befejezésének szabályozása az elmúlt napokban módosult. Ez a változás különösebb nyilvánosság nélkül történt, és nagy valószínűséggel a szakmai követelésekre reagálva került sor rá.

A hivatalos pályázati oldalon közzétett június 27-i közlemény részletezi a módosításokat: e szerint jelentősen meghosszabbodott a projektek megvalósításának határideje: egyrészt 28, illetve 34 hónap áll rendelkezésre attól függően, hogy csak napelem telepítése vagy komplex pályázat keretében történik-e a beruházás. Másrészről új szabályok léptek életbe a megvalósítás csúszásának bejelentését illetően.

A változtatások között szerepel, hogy amennyiben a projekt fizikai befejezése nem haladja meg a három hónapos késedelmet, nem szükséges módosítani a Támogatói Okiratot. Emellett eltörölték azt a rendelkezést, amely korábban lehetővé tette volna a határidő hosszabbítását három hónapon túli csúszás esetén.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség pozitívan értékeli ezt a fejleményt, hangsúlyozva annak fontosságát az energiafüggetlenség és a megújuló energiaforrások elterjedése szempontjából. A Szövetség szerint ezek a módosítások lehetőséget biztosítanak arra, hogy még az időben lemaradt projektek is sikeresen befejeződjenek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jelenlegi adatok szerint az elfogadott 35 ezer 716 projektből csak 24 ezer 109 esetén történt meg a kifizetés. Ez azt jelenti, hogy továbbra is jelentős lemaradás tapasztalható ezen területen, bár az utóbbi időben növekedett a kifizetett összegek volumene.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 2. kedd
Ottó
27. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm