A Liverpool FC július 7-én kezdi meg a felkészülést az új szezonra, mint most kiderült, Pécsi Árminnal a keretben.

Megdöbbentő dolog derült ki a magyar paprikáról, paradicsomról: az Aldi, Auchan, CBA, Lidl, Penny, Spar, Tesco is érintett
Vajon mennyire kell félnünk a szupermarketekben polcain kínált zöldségektől és gyümölcsöktől, mennyi rajtuk vagy bennük a vegyszer, gomba, baktérium? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána, és megtudtuk azt is, mit érdemes tenni velük, miután hazavittük őket a szupermarketből.
Sokakat foglalkoztat, hogy vajon mennyire kell félnünk a szupermarketekben polcain kínált zöldségektől és gyümölcsöktől, mennyi rajtuk vagy bennük a vegyszer? Mennyire kell megpucolni őket? Veszélyesek lehetnek az egészségünkre? Milyen szabályok érvényesek Magyarországon, mérik ezt? Ennek járt utána egy korábbi cikkében társlapunk, a Hello Vidék.
Mint kiderítették, Magyarországon a zöldségek és gyümölcsök vegyszermentessége egy nagyon szigorúan ellenőrzött terület, ráadásul több oldalról is: a termelő és a forgalmazó egyaránt felelős és több minőségbiztosítási rendszer, tanúsítvány, például a GlobalGAP is gondoskodik arról, hogy a forgalomba kerülő áru egészséges legyen. A legszigorúbb minőségbiztosítás és nyomonkövetési rendszerek pont az áruházláncokban vannak.
Ahogy Dr. Apáti Ferenc a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsának elnöke a lapnak elmondta, a történet - a felhasználható vegyszerek (pontosabban növényi gyógyszerek) engedélyeztetésével kezdődik, és a folyamat során hosszú időszakok vizsgálatai alapján állapítják meg az egyes készítmények elfogadható maradványértékeit, ami azt a hatóanyag-szintet jelenti, ami már az emberi egészségre nem veszélyes, nincs érdemi hatással.
Vegyszer nincs, de gomba van!
Azt már mi szúrtuk ki, hogy egy frissen végzett laboratóriumi vizsgálat viszont azt mutatta ki, hogy gyakorlatilag hemzsegnek a kórokozók, elsősorban baktériumok és gombák a magyar boltokban és piacokon megvásárolható zöldségeken és gyümölcsökön.
Plantprotecting Rita néven ismert TikToker, azaz Gyuris Rita mint arra egy laboratóriumi vizsgálat után rámutatott, rengeteg baktérium és egyéb potenciális kórokozó, például gombaféle hemzseg a boltokban megvásárolt élelmiszereken.
Utánamentünk a témának, és részletesen is foglalkoztunk vele a Pénzcentrum vlogjában, a CashTagben:
JÓL JÖNNE 3,3 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 3 300 000 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót havi 70 324 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 10,61%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 71 484 forintos törlesztőt (THM 11,39%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)
Mindenki, aki megjelenik az élelmiszerláncban, az kockázatot jelent az élelmiszerre, a fogyasztókra. Éppen ezért is van Magyarországon élelmiszerlánc-felügyeleti bizottság, hiszen nem lehet az egyes szakaszokat külön vizsgálni. Ráadásul az élelmiszerbiztonsági események legnagyobb része az az otthoni háztartásokban történik
– fogalmazott a CashTagnek Dr. Süth Miklós. Az Állatorvostudományi Egyetem, Élelmiszerlánc-tudományi Intézetének igazgatója szerint így azt, hogy mennyire van nagy esélye, hogy fertőzött élelmiszert viszünk magunkkal haza, nem lehet megmondani. Meglátása szerint sokkal fontosabb, hogy a fogyasztónak tudnia kell, hogy melyik terméket hogyan kell elfogyasztani.
Mosd meg!
Ezért is hívtuk fel olvasóink figyelmét arra, hogy a boltokban, piacokon vett zöldségeket és gyümölcsöket meg kell mosni. Kíváncsiak voltunk arra is, mennyire veszik komolyan a fogyasztók az ilyen és ehhez hasonló élelmiszerbiztonsági figyelmeztetéseket, ezért megkérdeztük olvasóinkat, hogy meg szokták-e mosni a bolti/piaci gyümölcsöt és zöldséget. Íme a nem reprezentatív, de a nagyságrendeket talán jól mutató szavazásunk eredménye.
Hiába tűnik triviálisnak, a szavazatok azt mutatják, hogy a magyarok közel 10 százaléka még mindig nem hajlandó megmosni a boltokban, piacokon vett zöldséget gyümölcsöt. Azaz 100 főből több mint 8 ember teszi ki magánt nap-mint-nap potenciális veszélynek, ráadásul ez a szám magasabb is lehet, ha azt vesszük figyelembe, hogy ebből a bő 8 százalékból vannak olyanok is, akik egy teljes családra "főznek".

Kiadták a riasztást, egyre durvul a kánikula Magyarországon: rettentő meleg lesz ezekben a megyékben
Szinte az egész országra másodfokú, narancs riasztást adtak ki a várható hőség miatt a következő napokra vonatkozóan.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Vállalkozói álmok: egyre több magyar fiatal vált alkalmazotti létből saját üzletre
OTP Junior Piacralépők: tíz fiatal vállalkozó versenyez 10 millió forintos fejlesztési támogatásért.
-
Brutális hiba, ha egy munkáltató csak a fizetéssel akarja megtartani a dolgozóit: ez ma már kevés
Berta Pétert, a WHC Csoport ügyvezetőjét kérdeztük.


