21 °C Budapest

Egy tésztából háromféle sütemény? Mutatjuk, hogy lehetséges!

2020. november 27. 08:27

Bár még nem tudjuk, milyen szabályok mellett találkozhatunk a családunkkal idén karácsonykor, a sütés fontos része az ünnepnek. A HelloVidék friss cikkéből kiderül, hogy ugyanolyan fajta tésztából akár háromféle aprósüteményt is tudunk készíteni!

"A titok mindig az írós-vajas tészta, ami az eltarthatóságot jelenti" - állítja a cikk, amely felidézi, hogy a mai vajastésztát a 19. században rummal vagy ecettel készítették, hajtogatták, sodrófával ütögették, azaz törték a vajat benne. 

Kiemeli: fontos szabály, hogy minden alapanyagot tartsunk hűtőben előtte való éjszaka. Ezt egy nagyobb tálban érdemes megtenni, összekeverve a lisztet a sóval, borssal és a kurkumával. A kurkuma csupán egy trükk, amitől gyönyörű sárga színt kap a sütemény, ízében viszont nem változtat - árulja el a trükköt a két cikkszerző.

A három verzió egyébként hosszúkás rudakat, apró pogácsát és húszcentis hajtogatott szalagokat jelent. A receptek és a további elkészítési tippek IDE kattintva olvashatók, ahol bort is ajánlanak az elkészült aprósütemények mellé.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Temérdek magyar él óriási tévhitben: azt hiszik, olcsón vásárolnak, pedig így sokkal jobban megérné

"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.

Megelégelték a fővárost, a Mátrába költöztek: lesajnált csodakertet próbál megmenteni a fiatal pár

Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?

Három kiló ruháért másik három kilót kapsz - így forgasd fel a ruhatáradat! (x)

Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.

NAPTÁR
Tovább
2025. május 14. szerda
Bonifác
20. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2025. május 14. 10:28