HelloVidék • 2020. augusztus 7. 08:13
Beköszöntött a nyár utolsó hónapja, ezzel pedig elérkezett a lecsószezon, amikor érnek a lédús paradicsomok, fillérekért árulják a lecsópaprikát. A két legfontosabb hozzávalón túl a lecsók tárháza kimeríthetetlen, és évszázados viták övezik, hogy rizzsel, tojással, szalonnával - vagy más extrákkal az igazi. A HelloVidék most alaposan utánajárt, mely vidékeken hogy készítik, mi az igazi magyar lecsó titka.
Fröcsögősen szaftos, a szalonnától ragacsos, a tojástól-tejföltől krémes, és ha kell, szemérmetlenül csípős, azaz, igazi manna. Mindenki máshogy eszi, mindenki másképp készíti, sőt, néha egy verekedést is megér...
A HelloVidék gyűjtésében található galuskás lecsó, erdélyi padlizsános, soproni kimle dödölével, rábaközi húsimádó lecsó, kárpátaljai káposztás recept... hogyha ezek a receptek nem hozzák meg az ember kedvét a befőzéshez, akkor semmi.