Pénzcentrum • 2020. augusztus 7. 09:31
A Gasztromesék hetente megjelenő cikkei a vidék hagyományos ízeit elevenítik fel, modern, újragondolt, trendi formában. A Gasztromesék ugyanakkor több mint egy hagyományos receptoldal; a rovat szerzőpárosa - a hazai gasztronómiához több szálon is kötődő Szarka Zsófi és Wurmbrandt András - az ételekhez fűződő sztorikba, történelmi érdekességekbe is beavatják az olvasókat.
"Nincs titkos recept, csak hagyomány- valljuk, ezért is tartottuk fontosnak, hogy elindítsuk a HelloVidék új, magazin jellegű receptoldalát. A heti rendszerességgel megjelenő anyagok a magyar vidék ízeit igyekeznek majd bemutatni úgy, hogy szó essen a receptekhez kötődő hagyományokról, és a személyesebb hangvételű történetekről is. Természetesen mindezt a 21. század igényei szerint újragondolva, modern, trendi formában"
- foglalta össze az új rovat koncepcióját Nagy Bálint, a Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék lapigazgatója.
- árulta el a szerzőpáros a HelloVidéken megjelent interjúban. Igazi gasztronómiai élményújságírásra számíthatunk tehát, amit természetesen saját fotókkal, adott esetben videókkal, dokumentálnak a szerzők, akiknek feltett szándéka, hogy újra trendivé tegyék a vidék ízeit. Zsófi és András gasztromeséi hetente egyszer, péntekenként jelennek meg a https://www.hellovidek.hu/gasztromesek/ oldalon. Debütáló gasztromeséjük - mely az egyik legismertebb, és talán legmegosztóbb magyar ételről, a lecsóról szól - már olvasható a HelloVidék vadonatúj rovatában.
Jó étvágyat, és jó szórakozást kívánunk!