23 °C Budapest

Az USA széthullását jósoló volt KGB-sen röhögnek + térkép

Pénzcentrum
2010. július 4. 10:02

Mint arról korábban a Pénzcentrum.hu is beszámolt, Igor Panarin orosz akadémikus - korábbi KGB-elemző - úgy vélte, hogy idén júliusra széthullik az Amerikai Egyesült Államok. Elméletét azzal indokolta, hogy a bevándorlás súlyos, a társadalmat veszélyeztető méreteket ölt, ezzel párosult a gazdasági válság, valamint az államokban uralkodó erkölcsi és szellemi krízis. Az elemző a dollár összeomlását jövendölte, de egy polgárháború kitörését sem tartotta elképzelhetetlennek. A teória mellé egy térképet is készített a felosztott államokról.


Igor Panarin

Egy amerikai lapban gúnyosan emlékeztek meg az orosz által megjelölt határidőről, a cikk szerint soha nem vették komolyan az akadémikust, most is csak mosolyogni tudnak az elméletén. A kémregénybe illő teóriát a Szovjetunió példájára és az elmúlt két évtized amerikai társadalmi és politikai problémáira építve dolgozta ki Panarin.

Döbbent csend fogadta az USA széthullását jelző volt KGB-s előadását

A hírhedt térképet első alkalommal 1998-ban mutatta be a professzor, azóta már több alkalommal bejárta a világsajtót a hat részre hullott USA-atlasz. Az orosz úgy vélte, hogy a gondok súlyosbodása esetén a tehetősebb államok visszatarthatják a pénzeket a központi kormányzattól, majd amint élesedik a helyzet, kiválnak az államszövetségből.

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet! (2. rész)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A forgatókönyv szerint Alaszka Oroszországhoz, Hawaii pedig Japánhoz, vagy Kínához került volna, a szárazföldi területek pedig négy részre esnek. A nyugati államok alkották volna a kínai befolyás alá kerülő Kaliforniai Köztársaságot, a déliek a mexikói fennhatóság alatt működő Texasi Köztársaságot, a keleti államok Atlanti Amerika néven csatlakoztak volna az Európai Unióhoz, az ország középső területeit pedig Kanadához csatolták volna.

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet!

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 22. vasárnap
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?