6 °C Budapest

Fapados luxushotelek: a kisebb egyre nagyobb

Pénzcentrum
2008. március 19. 16:00

Új divat ütötte fel a fejét Európa hotelpiacán. Tulajdonképpen fapados luxushotelekről van szó, az új szolgáltatás lényege, hogy kis helyen, az ingatlan költségein való spórolás mellett jó áron képesek luxus-szintű szolgáltatásokat nyújtani - adja hírül a Wall Street Journal.

Gombamód szaporodnak ezek a hitelek, az elmúlt néhány év alatt sorra nyitotta meg kapuit mintegy féltucatnyi kis hotel Nagy-Britanniában, illetve Európa-szerte. A szolgáltatásért fizetendő árak változóak, azonban mindegyikre jellemző, hogy igyekeznek egyre olcsóbbá válni azáltal, hogy feleslegesnek ítélt kényelmi szolgáltatásokon spórolnak.

Mindeközben azonban szolgáltatásuk néhány tekintetben a luxushotelekét közelíti meg, ugyanis divatos bútorokkal szerelték fel a szobákat, illetve a modern elektronikai termékek garmadáját sorakoztatják fel, ilyen például az ingyenes vezeték nélküli internet is.

A londoni Yotel Ltd. például tavaly nyitotta meg két új szállodáját London két reptere mellett, melyeket a japán kapszulahotelekről mintázott. A szobák ugyanis legfeljebb 10 négyzetméternyi alapterületűek, cserébe viszont mindegyikben megtalálható egy lapostelevízió, az ingyenes internet-hozzáférés, az ágyakat pedig természetes, kézzel készített matracokkal látták el.

Egy szobát a felfrissülésre vágyó turistáknak 4 órára 25 fontért (8300 forintért) adnak ki. Egy teljes napra a legjobb szobáért 80 fontot (27 000 forintot) kell fizetni. Birminghamben még ennél is kedvezőbb árakra bukkanhatunk a NiteNite Ltd. hoteljeiben, ahol egy 7 négyzetméteres szoba ára egy éjszakára 45 fontra rúg (15 ezer forint). A szobáknak nincs ablaka, azonban hangulatvilágítása, 100 centiméteres képátmérőjű plazmatévéje és egyiptomi damaszt ágytakarója van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyitások számának szaporodásából pedig arra lehet következtetni, hogy sokan vannak azok, akik hajlandóak lemondani a tágas terekről, sőt akár az ablakokról is egy cseppnyi luxusért cserébe.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?