Empty classroom with science material for the next group of students on desks - No people

Sok diák még a nyarat is tanulással tölti: ezt kell most tudnia annak, aki nyelvvizsgára készül

MTI
2024. július 15. 13:28

A vakáció ideje alatt is elérhető a térítésmentes, nyelvtanulást segítő applikáció. A játékos, érdekes feladatok az angol és a német nyelvi kompetenciák fejlődését segítik.

Az Idegennyelvi Felkészítő Modul (IFM) minden általános és középiskolás számára térítésmentesen elérhető a KRÉTA - felületen használt azonosítóval. A KRÉTA IFM tanári moduljának segítségével pedig a pedagógusok állíthatnak össze személyre szabott leckéket és feladatokat, figyelembe véve a diákok egyéni igényeit és tanulási ütemét. Az IFM az általános iskola harmadik, negyedik osztályától egészen a nyelvvizsga és érettségi szintig ajánlott a diákok számára.

"Más tantárgyakkal ellentétben a nyelveknél nem a lexikális tudás az elsődleges, hanem a kompetencia, a készségfejlesztés, ezért is fontos, hogy folyamatosan foglalkozzunk vele" - hangsúlyozta Miholics Zoltán, az Idegennyelvi Felkészítő Modul szakmai vezetője.

Az IFM-ben a fejezetek feladatai tematikailag egybe tartoznak, a megoldásuk napi fél órát vesz igénybe. A tananyagfejlesztési és módszertani vezető hozzátette, hogy egy-egy lecke 3 - 7 perc alatt megoldható, minden leckéből elsajátítható 6-8 új kifejezés, nyelvi fordulat. Az applikáció beszéltet, hallás utáni, szövegértési feladatokat kínál, tehát napról napra bővíti a nyelvtudást.

Miholics Zoltán az eredményes nyári nyelvtanulási praktikák közé sorolta, hogy a diákok úgy illesszék be a napirendjükbe az applikáció használatát, hogy állandó napszakokat, időintervallumokat válasszanak, így a rendszeres tanulás két-három hét után szokássá válik, kialakul a rutin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 20. kedd
István
34. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?