12 °C Budapest
Az idős asszony a karosszékében ült, és üresen bámulta a falat, miközben az Alzheimer-kór okozta zavarodottsággal és emlékezetkieséssel küzdött. Mostanában nehéz volt számon tartani a dolgokat, és gyakran találta magát a bizonytalanság ködében.

Ezt alig tudja valaki: százezernyi magyar nyugdíjasnak jár ingyen ez az életmentő szolgáltatás

2024. augusztus 26. 17:31

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a Gondosóra program az egészségügyi, közegészségügyi információk hiteles, naprakész és közvetlen megosztásáért.

A hétfőn Budapesten aláírt megállapodáson Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ (KSZK) ügyvezetője azt mondta: a Gondosóra program a biztonság terén hazai sikertörténet, mára 670 ezer felhasználója van a programnak.

Az emberek számára a legfontosabb az egészség és a biztonság, ez utóbbi terén a Gondosóra egy hatalmas előrelépés, míg előbbi letéteményese az NNGYK - emelte ki az ügyvezető.     

Juhász Roland hozzátette: a Gondosóra nemrég egy új fejlesztéssel bővült, az órát használókat egy applikáció is segíti, illetve ezen keresztül a regisztrált hozzátartozók is értesítést kaphatnak idős családtagjukról. Ezt az ingyenes alkalmazást 30 ezren töltötték már le.     

Ez az alkalmazás már lehetőséget teremt majd az NNGYK által közzétett közérdekű információk megosztására is - emelte ki az ügyvezető.     Ismertetése szerint ezen kívül egy ingyenesen hívható zöldszámot is létrehozott a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, így internet hiányában telefonon is intézhető a regisztráció.     

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, a 65 év feletti korosztály egy speciális korcsoport, akikre nagyobb figyelmet kell fordítani. Mint mondta, a legóvatosabb becslések szerint harminc éven belül minden ötödik ember 65 év feletti lesz Európában, ezért fel kell készülni az ő gondoskodásukra és segíteni kell ezt a korosztály.     

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A gondoskodás egy alapvető erkölcsi kötelezettsége mindenkinek, az együttműködéssel pedig olyan lehetőséget szeretnének biztosítani mindenki számára, amivel gyors, naprakész és hiteles információkhoz lehet jutni.     

Müller Cecília kitért arra, hogy a két diszpécserszolgálat már korábban is együttműködött, és Gondosóra ügyfélszolgálati munkatársai képzést kaptak arra vonatkozóan, hogy mikor kell a segítségkérőt az NNGYK által működtetett Egészségvonalra átirányítani.     

Az Egészségvonal "ügyfélköre" nagyjából lefedi a Gondosóra programot használókét, a most létrejövő dinamikus együttműködés bővíti a segítségnyújtás lehetőségének körét, komplexebbé teszi az információ átadását - emelte ki az országos tisztifőorvos. (FOTÓ)

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?