11 °C Budapest
Az adatok digitálisan generált képe.

Ez az elmúlt évek egyik legjobb befeketés: őrült vagyonokat szerzett, aki ide tette a pénzét

2024. augusztus 27. 11:45

A kriptovaluták piacának jelentős bővülése az elmúlt évben ugrásszerűen megnövelte a kriptomilliomosok számát világszerte. A New World Wealth és a Henley & Partners közös jelentése szerint 95%-kal emelkedett azoknak a magánszemélyeknek a száma, akik több mint 1 millió dollárnyi kriptoeszközzel rendelkeznek - közölte a Cnbc.

Jelenleg 172 300 kriptomilliomos van globálisan, szemben a tavalyi 88 200-zal. A tisztán bitcoin-milliomosok száma több mint kétszeresére, 85 400-ra nőtt. A vagyoni ranglétra felsőbb szintjein is jelentős növekedés tapasztalható: 325 olyan dollármilliomos, akinek a vagyona több mint 100 millió dollár, és 28 kriptomilliárdos is van jelenleg.

A növekedés hátterében többek között az ETF-ek gyors térnyerése áll. Ezek januári indulásuk óta több mint 50 milliárd dollárnyi eszközzel rendelkeznek, és az intézményi befektetők fokozott érdeklődését váltják ki a mai napig. A bitcoin árfolyama idén 45%-ot emelkedett, elérve a 64 000 dolláros szintet. A kriptoeszközök teljes piaci kapitalizációja 2,3 milliárd dollárra nőtt a tavaly nyári 1,2 milliárd dollárról.

Andrew Amoils, a New World Wealth kutatási vezetője kiemelte: "Az elmúlt évben létrejött hat új kriptomilliárdos közül öten a bitcoinnak köszönhetik újonnan szerzett vagyonukat, ami aláhúzza domináns pozícióját, amikor a nagy részesedéseket vásárló hosszú távú befektetők vonzásáról van szó."

A Forbes szerint a leggazdagabb kriptomilliárdos továbbra is Changpeng Zhao, a Binance kriptotőzsde alapítója és korábbi vezérigazgatója, akinek becsült vagyona 33 milliárd dollár. Őt követi Brian Armstrong, a Coinbase társalapítója 11 milliárd dolláros vagyonnal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A kriptoeszközök növekvő elfogadottsága a nagy vagyonkezelők körében további vagyongyarapodást eredményezhet a jelentős kriptótulajdonosok számára. Dominic Volek, a Henley & Partners magánügyfelekért felelős vezetője elmondta: "Jelentős fellendülést tapasztaltunk a kriptopénzű ügyfelek körében, akik alternatív tartózkodási és állampolgári lehetőségeket keresnek."

A cég létrehozta a "Crypto Adoption Indexet", amely az országokat a kriptóhoz való adóügyi és szabályozási megközelítésük alapján rangsorolja. Az index élén Szingapúr áll, majd Hongkong, az Egyesült Arab Emírségek, amit az USA követ.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 13. 18:30
Orbán Viktor a kormánypropaganda átalakítását tervezi, ami mögött Magyar Péter és a Tisza Párt előre...
Holdblog  |  2024. szeptember 13. 08:23
Blázzsal ketten kitárgyaljuk a magyar gazdaságot. Mint a TV-ben. Meg egy kis káromkodás. Jó szórakoz...
KonyhaKontrolling  |  2024. szeptember 13. 07:45
Amikor hitelt akarunk felvenni, legtöbben az internetről, vagy személyesen a bankoktól tájékozódunk....
Bankmonitor  |  2024. szeptember 12. 16:23
Bankszámláink és bankkártyáink sokkal több lehetőséget nyújthatnak, mint azt elsőre gondolnánk. Tíze...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?