17 °C Budapest
Betéti kamatot emelt a Gránit Bank: évi 6%, 3 hónapos lekötésre és 3,75% lekötés nélkül (x)

Betéti kamatot emelt a Gránit Bank: évi 6%, 3 hónapos lekötésre és 3,75% lekötés nélkül (x)

PR
2024. augusztus 7. 15:20

A Gránit Bank 2024 július végével évi 6 százalékra (EBKM 6,00%) emelte a 3 hónapra leköthető Gránit eBank betét éves kamatát és 3,75 százalékra (EBKM 3,75%) növelte a lekötés nélküli kamatot a Gránit Kamat Plusz bankszámla esetében.  Emellett az ügyfélélmény növelése érdekében megújította, látványosabbá és informatívabbá tette a mobilbanki betétlekötést. A Gránit eBank mobilbanki alkalmazásnak egyik legnépszerűbb funkciója a gyors és egyszerű betétlekötés, a bank lakossági ügyfelei a betétek közel 100 százalékát már így kötik le.

Folyamatosan fejleszti és frissíti mobilbanki alkalmazását a Gránit Bank, a napokban a 2020-ban a piacon az első között bevezetett betétlekötési funkciót tette még élményszerűbbé. Első pillantásra látni a betéttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, mint például a várható bruttó kamatot és a kamat elérésének pontos feltételét. Az applikációban néhány kattintással versenyképes kamaton lehet lekötni forint és devizabetétet, rövid és hosszú távra egyaránt.

Arra törekszünk, hogy ne csak kamatokban, de UX-ben is a lehető legmagasabb szintet nyújtsuk a piacon, ha betétlekötésről van szó. Ezért még átláthatóbbá és informatívabbá tettük az app betétlekötési funkcióját, amely színeiben és grafikai megoldásait tekintve is frissült – mondta Jendrolovics Péter a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a lakossági divízió vezetője. Hozzátette, hogy júniusban már a lakossági betétek több mint 96 százalékát az app-ban kötötték le.

A megújított funkciót a Gránit eBank "Betétek" menüjében az "Új betét lekötése" gombra nyomva lehet elérni. A megújult felületen gyorsan átlátható a betéti kínálat, így egyszerűen néhány kattintással ki lehet választani, hogy az app a feltételhez kötött vagy a feltétel nélküli betéteket mutassa és azt is, hogy milyen lekötési időre. A lekötést követően grafikusan követhető, hogy mennyi idő van hátra az egyes betétek lejártáig, s kijelzi az app a lejáratot követően jóváírandó bruttó kamatot is. Az egyes betétekre kattintva pedig a részletek is megtekinthetők, mint például a lekötés és a lejárat napja, az időarányos, előjegyzett kamat, a lekötés típusa, a kamatozás jellege.

Az innováció mellé a napokban évi 6 százalékra (EBKM 6,00%) emelte a Gránit Bank a 3 hónapos lejáratú Gránit eBank betét korábbi évi 5 százalékos kamatát. A betétet bárki lekötheti új pénzre, amelynek az összegét az app rögtön meg is mutatja, így könnyen ellenőrizhető a feltétel teljesítése. Módosította a bank a jegybanki alapkamathoz kötött Kamat Plusz bankszámla lekötés nélküli kamatát is (jegybanki alapkamat mínusz 5%-ról, jegybanki alapkamat mínusz 3%-ra), így 3,75 százalék (EBKM 3,75%) jelenleg a látra szóló kamat, amennyiben a számlára havonta legalább 200 ezer forint jövedelem érkezik.

A Gránit Bank gyorsan növekvő ügyfélszáma mellett a folyamatosan élenjáró betéti kamatok és a kényelmes, digitális betétlekötés is szerepet játszik abban, hogy a banknál 23,3 százalékkal nőttek a lakossági betétek 2023. december 31 és 2024. május 31 között szemben a hitelintézeti szektorban mért 4,1 százalékkal.

 

A tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek. A betéti szerződés részletes leírását az Üzletszabályzat, a Betétügyletek Általános Szerződési Feltételei és a vonatkozó hirdetmények tartalmazzák. (https://granitbank.hu/hirdetmenyek)

 

www.granitbank.hu

(x)

NEKED AJÁNLJUK
BÉT: emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 172,03 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel 72 415,44 ponton zárt csütörtökön.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 9. 19:30
Döntött az ATV műsortanácsa az ÖT című közéleti vitaműsor sorsáról: e szerint a műsor folytatódik, d...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 9. 14:38
Régen nagyon rossz volt, minden vagyon a kiváltságos kevesekhez vándorolt, a királyok és földesurak...
KonyhaKontrolling  |  2024. szeptember 9. 08:47
A napokban nagyon sok Youtube hirdetést kaptam, amiben egy humanitárius katasztrófa nevében kérték a...
Buxelliott  |  2024. szeptember 8. 11:08
Letört a 72800-as szint, ami értelmezésemben azt jelenti, hogy immár sokkal nagyobb az esélye a déli...
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?