19 °C Budapest
This is a picture of an all white white commercial airplane taking off from an airport on a warm, sunny day.

Megérte kivárni! Piszok jól járt, aki a járvány alatt ide tette a pénzét: indul az osztalékfizetés, sokan kaszálhatnak

2024. augusztus 1. 12:29

A Rolls-Royce bejelentette, hogy újraindítja osztalékfizetését, miután jelentősen javította 2024-es pénzügyi előrejelzéseit. Tufan Erginbilgic vezérigazgató átalakítási tervei nyomán a brit repülőgép-hajtómű gyártó cég részvényei 11%-kal emelkedtek, elérve a történelmi csúcsot. Az erős első féléves teljesítmény és a megnövekedett működési nyereség megerősítette a vállalat pénzügyi helyzetét és jövőbeni növekedési kilátásait.

A Rolls-Royce bejelentette, hogy újraindítja osztalékfizetését, miután a 2024-es előrejelzéseit felfelé módosította, mivel a vezérigazgató, Tufan Erginbilgic terve, hogy nyereségesebbé tegye a brit repülőgép-hajtómű gyártót, lendületet kapott. A vállalat részvényei 11%-kal ugrottak meg, elérve a 501 penny történelmi csúcsot a korai kereskedés során. A cég most arra számít, hogy az alapvető működési nyeresége 2024-re 2,1 milliárd és 2,3 milliárd font (2,70-2,95 milliárd dollár) között lesz, ami akár 300 millió fonttal több, mint amit februárban jeleztek, és jóval meghaladja a piaci várakozásokat - írja a Reuters.

Erginbilgic, aki korábban a BP-nél dolgozott és tavaly januárban csatlakozott a Rolls-Royce-hoz, azt mondta, hogy a vállalat átalakítása "gyorsan és intenzíven" halad. A Rolls-Royce, amely az Airbus kizárólagos beszállítója a széles törzsű repülőgépeknél és a Boeing 787-es repülőgépeinek hajtóműveit is gyártja, 2020 óta nem fizetett osztalékot, amikor a járvány idején leállt a repülés.

Ezek az eredmények és megnövekedett pénzügyi ellenállóképességünk bizalmat adnak nekünk, hogy megemeljük a 2024-es iránymutatásainkat és visszaállítsuk a részvényeseknek járó kifizetéseket a 2024-es év teljes eredményeire vonatkozóan

- mondta Erginbilgic egy nyilatkozatban.

Az osztalék 30%-os kifizetési aránnyal indul az adózás utáni nyereségből, közölte a csoport. Az erős első féléves teljesítmény során az alapvető működési nyereség 1,15 milliárd fontra emelkedett az egy évvel korábbi 673 millió fontról, annak ellenére, hogy a repülőgépipari ellátási láncok szűkösek voltak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Növeljük a vállalkozás nyereség- és készpénzpotenciálját egy kihívásokkal teli ellátási lánci környezetben, amit proaktívan kezelünk

- mondta a vezérigazgató. A Rolls-Royce működési árrése 4,4 százalékponttal 14%-ra emelkedett, a legnagyobb nyereségnövekedést a polgári repülési egységben tapasztalták, amely 18%-os működési árrést ért el. A csoport, amely hajókat és tengeralattjárókat is hajtóművel lát el, valamint energiatermelő rendszereket gyárt, szintén megemelte a 2024-es szabad cash flow előrejelzését 2,1 milliárd és 2,2 milliárd font közé.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
BÉT: emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 172,03 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel 72 415,44 ponton zárt csütörtökön.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. szeptember 8. 15:51
Rossz hetet zártak a tőzsdék, az egyik kiváltó ok az Nvidia esetleges trösztellenes feldarabolásáról...
Buxelliott  |  2024. szeptember 8. 11:08
Letört a 72800-as szint, ami értelmezésemben azt jelenti, hogy immár sokkal nagyobb az esélye a déli...
MEDIA1  |  2024. szeptember 7. 21:12
Az ATV bejelentette, mikortól lesz látható régi-új munkatársa, Somos András a Fórum műsorvezetőjekén...
Összkép  |  2024. szeptember 7. 14:55
Közép-Európa országainak gazdasága akkor tud tovább erősödni, ha részben eltérő geopolitikai és gazd...
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?