12 °C Budapest
Magyarokat toboroznak német álommelóra: teljesen legális, egy nap 40 ezret fizetnek

Magyarokat toboroznak német álommelóra: teljesen legális, egy nap 40 ezret fizetnek

2024. augusztus 26. 16:02

Bár hivatalosan véget ér a nyár, a fesztiválhangulat még tart: szeptember 7-8. között rendezik meg Berlinben a Lollapalooza fesztivált, ahol magyar fiatalok számára kínálnak munkalehetőséget. A napi 7-8 órás munkával két nap alatt akár bruttó 80 ezer forintot is kereshetnek a résztvevők, ami a 25 év alattiak esetében nettó összeget jelent. A munka egyszerű feltételekhez kötött, és a szervezők a szállást, valamint a kiutazást is biztosítják. Az órabér 5 000 Ft, amihez különböző pótlékok is társulnak, így a résztvevők a fesztiválozás mellett anyagilag is jól járhatnak.

Ugyan a héten hivatalosan is véget ér a nyár, ez nem jelenti azt, hogy a fesztiválok sincsenek még a meleg őszi hetekben. Az egyetemek jellemzően csak szeptember 2. vagy 3. hetén indulnak, így a fiataloknak még van lehetőség kedvenc előadóikat hallgatva búcsúztatni a nyarat. 

Ahogy nyáron arról írtunk többeknek lehetősége volt úgy részt venni a világsztárok fellépésein, hogy mellette dolgoztak, így kerestek némi pénzt is gyakorlatilag ingyenesen élvezhették a bulit. A napokban jött szembe egy hirdetés a neten, hogy a Berlinben megrendezésre kerülő Lollapalooza fesztiválra keresnek magyar fiatalokat, fesztivál helyszín-, kemping takarításra, szaniter helységek, WC-k, tusolók takarításra, tisztán tartásra. A napi munkaidő átlagosan 7-8 munkaóra a fesztivál idején, tehát szept. 7 és  8 között. 

Mik az elvárások és mit kapunk érte?

Az elvárásokat tekintve nem hosszú a lista, tulajdonképpen csak néhány tétel van megfogalmazva. Úgy mint 18. életév betöltése, nappali tagozatos hallgatói jogviszony vagy fizetett magyarországi TB jogviszony megléte, érvényes elsőfokú orvosi alkalmassági (megszerzésében segítenek a jelentkezéskor), valamint a dolgozni akarás és pontos, precíz munkavégzés. Ami pedig különösen érdekes, hogy a magyar állampolgárság is a kötelező feltételek között szerepel, tehát

konkrétan magyaraoknak van kiírva a munka. 

Jól látható, hogy az elvárások listája valóban nem túl hosszú, iskolai végzettség, jogosítvány, sőt még német nyelvtudás sem szükséges. Mindezért cserébe a bérezés óránként br. 5 000 Ft/óra, ezen felül 25% éjszakai pótlék, 50% vasárnapi pótlék és 100% ünnepnapi pótlék, osztrák fesztivál esetén pótlékok: 50% szombati, 100% vasárnapi és ünnepnapi pótlék. Tehát a 2 nap alatt megkereshető bruttó 80 ezer forint 16 óra munkával, ami 25 év alattiak esetén a nettó összeget is jelenti. 

A szállásban és kiutazásban is nyújtanak segítséget, szállás: saját sátorban, elkülönített sátorhelyen, a kiutazás pedig közösen nagy- illetve mikrobuszokkal, melynek költsége 30 000 Ft/fő/turnus. A munka magyar bejelentéssel történik, jelentkezni online és élőben az eudiákok budapesti irodájában is van lehetőség a szerződéskötéssel együtt. Ezeken felül pedig garantálják, hogy a bérkifizetés legkésőbb a turnus végétől számított 8 naptári napon belül megtörténik. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A KSH adatai szerint 2024. áprilisban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 444 000 forint volt. A vendéglátószektorban pedig átlagosan bruttó 415 ezer forint a kereset havonta, tehát 8 órás munkával számolva naponta bruttó kb. 20 ezer forintot keresnek itthon a szektorban, tehát nettó 13 500 forint, ami jóval alacsonyabb, mint a napi 40 ezer forintos kereset. De még a egy korábbi cikkünkben a Mind-Diák szakértője szerint is az itthoni fesztiválokon az átlag diákmunka-órabérek bruttó 1 600-2 500 forint között mozogtak, ami szintén jóval 5 000 alatt van. 
 
Címlapkép forrása: MTI/EPA/Fernando Bizerra Jr.

 

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Jelentem Mégsem
1 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Judit
2 hete
Ez alommelo?! Ez Magyarorszag megalazasa. A magyarok Nemetorszagban csak takarithatnak. Szokasos munkaajanlat külföldieknek.
0
0
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.08.27 16:15
Noha lehet, hogy azt gondolod, hogy önmagad tisztelete és megbecsülése egyenlő az öntelt, visszatasz...
coachco  |  2024.08.27 11:36
Egy híres német cukrász dinasztia lánya nehéz döntés után szakít a családi elvárásokkal és inkább or...
hrdoktor  |  2024.08.26 07:08
Az allergiaszezon kutatási eredmények szerint a munkavállalók 25%-a számára kihívást jelenthet, függ...
perfekt  |  2024.07.31 14:38
Általános rendelkezések A PERFEKT Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zártkörűen Működő Részv...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?