work stress burn out depression

Ez az egyik legfontosabb a munkavállalóknak: tömeges felmondásokat idézhet elő, ha ez nem teljesül

2024. július 7. 14:34

A vállalatok hajlamosak alábecsülni a munkahelyi légkör fontosságát, pedig egyre több esetben fordul elő, hogy a felmondások hátterében a környezettel való elégedetlenség húzódik meg. A tudatos HR politikát folytató cégeknél ezért terjednek az egyre komplexebb és szerteágazóbb jólléti – wellbeing – kezdeményezések. Ezek duplán hajtanak hasznot, mert a közösségépítésen túl a szemléletformálás szolgálatába is lehet állítani őket.

A hazai munkaerőpiac már régóta alapvetően keresleti jelleget mutat – különösen a szakértelmet és tapasztalatot is igénylő irodai munkakörök tekintetében. A munkavállalók gyorsan és kedvező feltételek mellett tudnak váltani, ezért nem meglepő, hogy ezt gyakran meg is teszik, ha nem érzik jól magukat egy adott helyen. A cégek felismerték, hogy nem elég csak a juttatások és a szakmai szempontok terén állni a versenyt a piaci riválisokkal, a megfelelő munkahelyi környezet fenntartása legalább ilyen fontos.

A tapasztalatok hívták életre a vállalati wellbeing programokat. Egyszerűbb jólléti kezdeményezések – csapatépítő rendezvények, karácsonyi céges ajándék – régóta léteznek. A tudatos vállalatoknál mára ezekből egy komplex, tucatnyi elemből álló, a különféle korú, nemű, érdeklődési körű és adott esetben nemzetiségű kollégáknak egyaránt értéket és élményt nyújtó rendszer formálódott ki.

Az ügyfélszolgálati outsourcing, valamint a vásárlói interakciók és a folyamatkezelési szolgáltatások szektorának egyik vezető szereplője, a Konecta már dedikált wellbeing-specialistát is foglalkoztat, akinek a feladata többek között a munkatársak igényein alapuló stratégia kidolgozása és az ezekhez kapcsolódó tevékenységek koordinálása.

A több mint kétszáz munkatárssal rendelkező vállalat az idei évtől tematikus hónapokat is szervez. Ismeretterjesztésből, egyéni vagy csoportos kihívásokból, közösségi programokból, játékokból és társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésekből áll össze minden hónap. A témák változatosak a fenntarthatóságtól a kreativitásig, a pénzügyi tudatosságtól a szórakozásig. A cég igyekszik a szemléletformálást is belecsempészni a programokba: van például könyv- és versajánló fórum, gyorsétterem-kerülő hónap, közös sportolás és jótékonysági gyűjtések rászorulóknak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A kollégák határozottan jól fogadták a tematikus hónapokat. Az első fél év tapasztalata, hogy a kezdeti tartózkodás után folyamatosan nő az érdeklődés. Minden aktivitás önkéntes, de a visszajelzések alapján várják őket és szívesen jönnek” – osztotta meg a tapasztalatokat Saussez-Valentini Mária, a Konecta HR Country Leadje.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.10.05 19:45
Amikor egy párkapcsolatban megjelennek a mindennapi konfliktusok és egyre távolabb kerülnek a felek...
hrdoktor  |  2024.10.03 09:19
Az 5 és 10 kilométeres futótávok jól megvalósítható célok mind a kezdő, mind a középhaladó futók szá...
perfekt  |  2024.09.30 14:40
Ha gazdaságtudományi diplomával rendelkezel, és érdekel a mérlegképes könyvelői szakma, a Perfektnél...
coachco  |  2024.09.16 21:06
Ki tudja, mi az a necuke? Az is egy műalkotás, akárcsak a fenti kép, amelyet a Kerekdomb Fesztiválo...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 5. szombat
Aurél
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 5. 19:26