24 °C Budapest
Young woman working at home remotely using a laptop while sitting on the sofa. Her domestic cat is sitting next to her

Kiderült, erre nagyon vágyik rengeteg magyar dolgozó: bilibe lóg a kezük, vagy ki lehet harcolni?

2024. június 20. 16:44

Egy brit kutatás szerint a hibrid munkarend nagyban hozzájárul a munkavállalók boldogságához, támogatja egészségüket és termelékenységüket, miközben javítja az alvásminőséget, csökkenti a stresszt és segít egyensúlyba hozni a munkát a magánélettel - számolt be a The Guardian.

Egy friss kutatás szerint a hibrid munkarend pozitív hatással van a munkavállalók boldogságára, egészségére és termelékenységére. Az alkalmazottak körében végzett felmérés során kiderült, hogy azok, akik részben otthonról, részben pedig az irodából dolgoznak, kevésbé érzik magukat kiégettnek. A reprezentatív felmérés 1026 megkérdezettje közül sokan arról számoltak be, hogy mióta hibrid munkarend szerint dolgoznak, jobban alszanak, egészségesebben étkeznek, ráadásul kevesebb stresszt és szorongást élnek meg.

Milyen további előnyei lehetnek a hibrid munkavégzésnek?

A Nemzetközi Munkaügyi Csoport (IWG) által végzett kutatás szerint a hibrid munkavégzés előnyei között szerepel a dolgozók jobb alvásminősége, az egészségesebb étkezési szokások felvétele és a javuló általános egészségi állapot, ami annak is köszönhető, hogy a hibrid dolgozóknak több lehetősége jut a testmozgásra.

A válaszadók 86%-a érezte úgy, hogy a napi ingázás elhagyása javítja a munka-magánélet egyensúlyát és segít jobban megbirkózni az élet kihívásaival.

Mark Dixon, az IWG vezérigazgatója szerint a napi ingázás jelentős mértékű negatív hatással van a munkavállalók mentális egészségére. Az IWG felmérése rámutat továbbá arra is, hogy a hibrid munkarend növeli a produktivitást és a motivációt, valamint javítja a dolgozók munkahelyükkel kapcsolatos elégedettségi szintjét. Dixon szerint az említett előnyöknek köszönhetően a hibrid munkáltatók vonzóbbnak bizonyulnak a fiatalabb munkavállalók számára is.

Kisebb eséllyel mondanak fel a hibrid munkavállalók

Nick Bloom, a Stanford Egyetem professzora szintén olyan kutatási eredményeket mutatott fel, amelyek megerősítik ezeket a tényeket. Bloom vizsgálati eredményei szerint a hibrid munkavégzés nem rontja a termelékenységet, emellett jelentősen csökkenti a felmondások arányát. Dr. Jen Rhymer munkaszakértő kiemeli, hogy:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

a hibrid munkarend, mivel nagyobb munkavállalói autonómiát biztosít, csökkenti a stresszt és kimerültséget.

Paul Nowak, a TUC főtitkára megjegyezte, hogy sokan még mindig tartanak attól, hogy rugalmas munkavégzési lehetőséget kérjenek munkáltatójától, azonban szerinte a jogszabályi változások és az új megállapodások hamarosan minden munkavállaló alapvető jogává tehetik a hibrid munkavégzést, akár már az első munkanapjuktól kezdve.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.27 08:53
A stressz önmagában nem okoz cukorbetegséget, de ha adott a genetikai hajlam és esetleg más kockázat...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 27. csütörtök
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem