Hatalmas változás jöhet a munka világába

Pénzcentrum2012. június 28. 08:29

Ma tárgyalják azt a javaslatcsomagot, amely jelentősen befolyásolná a munka világát. A csomagban szó van a 25 évnél fiatalabbaknak, az 55 évnél idősebbeknek, a fizikai munkát végzőknek, a gyesről visszatérőknek állást biztosító munkaadók támogatásáról - írja a Népszabadság.

Ma tárgyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és a Fidesz-KDNP-frakciószövetség arról a munka világát érintő javaslatcsomagról, amelyet a két párt állított össze. Orbán Viktor miniszterelnök már utasította is a tárcavezetőt, hogy mielőbb kezdje meg a kapcsolódó költségvetési javaslatok kidolgozását. A módosításokat még a nyári szünet előtt tárgyalja az Országgyűlés.

A csomagban szó van a 25 évnél fiatalabbaknak, az 55 évnél idősebbeknek, a fizikai munkát végzőknek, a gyesről visszatérőknek állást biztosító munkaadók támogatásáról, akik elvileg a szociális adóból kapnának kedvezményeket. Tehercsökkenést és adminisztrációs könnyítést szeretnének elérni az ötmillió forint bevétel alatti önfoglalkoztató mikrovállalkozók esetében. A támogatások mértékét földrajzi elhelyezkedéshez kötnék, azaz a hátrányos helyzetű térségeket részesítenék előnyben.

 

Címkék: