700 új tűzoltó tett esküt a hétvégén

Pénzcentrum
2008. július 7. 08:45

Mintegy 700 új tűzoltó tett ünnepélyes esküt 2008. 07. 05-én Budapesten, a Hősök terén. Az új tűzoltók többségének belépésére a heti munkaidő csökkentése miatt volt szükség, a többiek kiképzése és állományba vétele pedig az utánpótlást szolgálja.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Gyenesei István, a hazai katasztrófavédelemért is felelős önkormányzati miniszter és dr. Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Az eseményre hazánk minden részéről érkeztek eskütevők, valamint a hozzátartozóik. A rendezvényt a tűzoltóság történelmi hagyományait és fejlődését bemutató látványelemek - tűzoltóságok zászlóinak bevonulása, tűzoltó gépjárművek korszakok szerinti bemutatása - tették emlékezetessé.

Az ünnepségen részt vettek a Kormány, az országgyűlési bizottságok, az önkormányzatok, a tűzoltóságok, az együttműködő szervezetek, a szakmai és érdekképviseleti szövetségek vezetői, illetve képviselői.

Az ifjú tűzoltók hozzátartozói, az önkormányzati miniszter, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság teljes vezérkara előtt átvehették első szolgálati okmányukat is.

Gyenesei István a tűzoltóságot is felügyelő önkormányzati miniszter az ünnepségen azt mondta: az emberek nem azt várják a tűzoltóktól, hogy hősök legyenek, hanem azt, hogy hősies helytállással, szakemberekhez méltóan hajtsák végre feladataikat. A miniszter megemlítette, hogy az utóbbi 7 évben mintegy 17 milliárd forintot fordítottak technikai és eszközfejlesztésre, és csak az idén 3,1 milliárd forint értékben adtak járműveket a tűzoltóságoknak. Tavaly a tűzoltók mintegy 65 ezer alkalommal vonultak ki, ez 10 százalékkal több, mint az előző évben, de Gyenesei István megjegyezte, a klímaváltozás újabb kihívásokat ad a katasztrófavédők számára, ezért tudásukat gyarapítani kell.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tatár Attila altábornagy, katasztrófavédelmi főigazgató az új tiszthelyettesek figyelmét arra hívta fel, hogy hatékony munkát csak egymást segítve tudnak végezni. Az OKF főigazgatója megjegyezte: a szükséges tudással rendelkeznek az újonnan belépők, de ez nem elégséges, ugyanis gyakorlati tapasztalataikat a laktanyákban és a kárhelyszíneken szerzik meg, de a továbbképzésekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Az altábornagy köszönetet mondott a szakszervezeteknek és a szakmai szövetségeknek, amiért segítségükkel tavaly és az idén több mint 1.000 tűzoltó kiképzését és belépését segítették, így az európai uniós elvárásoknak megfelelően heti 54-ről 48 órára csökkenhet a munkaidejük.

Magyarországon mintegy nyolcezer hivatásos tűzoltó van állományban, ebből a "vonulós", vagyis a tényleges mentési munkában résztvevő lánglovagok létszáma eléri a 6.500-at. Országszerte 112 tűzoltóságon teljesítenek szolgálatot, amelyek közül 95-nek van vonulós egysége. Egy évvel ezelőtt szintén a Hősök terén tett egyszerre esküt 766 tűzoltó tiszthelyettes. Az akkorihoz hasonlóan a mostani rendezvényt is a tűzoltóság történelmi hagyományait és fejlődését bemutató látványelemek, a tűzoltógépjárművek korszakok szerinti bemutatása és a tűzoltóságok zászlóinak bevonulása tette látványossá.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.08.27 16:15
Noha lehet, hogy azt gondolod, hogy önmagad tisztelete és megbecsülése egyenlő az öntelt, visszatasz...
coachco  |  2024.08.27 11:36
Egy híres német cukrász dinasztia lánya nehéz döntés után szakít a családi elvárásokkal és inkább or...
hrdoktor  |  2024.08.26 07:08
Az allergiaszezon kutatási eredmények szerint a munkavállalók 25%-a számára kihívást jelenthet, függ...
perfekt  |  2024.07.31 14:38
Általános rendelkezések A PERFEKT Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zártkörűen Működő Részv...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?