32 °C Budapest
bank building banks

Tovább szórják ki a bankok ezeket a kedvezményes hiteleket: több százan már le is csaptak rájuk

2024. július 15. 16:44

A Széchenyi Kártya Program MAX+ 2024 júliusától változatlan termékportfólióval folytatódik, továbbra is biztosítva, hogy a hazai kis- és középvállalkozások a legkedvezőbb feltételrendszerű, rugalmas finanszírozási lehetőségekhez jussanak. A Program keretében elérhető „MAX+” termékeknél a teljes futamidő alatt kiszámítható, FIX évi 5% a nettó ügyleti kamat, a ZÖLD hitelcélokat finanszírozó beruházási hitelek pedig kiemelten kedvező, fix évi 1,5% nettó ügyleti kamat mellett érhetőek el - közölte a KAVOSZ.

A Széchenyi Kártya Program az elmúlt 22 évben - a válságos időszakokban különösen - bizonyította szerepét és jelentőségét a hazai vállalkozások támogatásában. A Program létrejötte óta több mint 500 ezer ügylet valósult meg 8300 milliárd forint összegben, 2023-ban pedig közel 50 ezer szerződés került megkötésre közel 1800 milliárd forint értékben.

A KAVOSZ Zrt. legfontosabb feladata a hitelezés elősegítése és a hazai kis-és középvállalkozások támogatása a Széchenyi Kártya Program keretében, ezért a vállalkozói igények széles körű kiszolgálása érdekében 2024. július 1-től továbbra is valamennyi korábbi támogatott konstrukció elérhető a Programon belül:

  1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ és ezen belül Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+
  2. Széchenyi Likviditási Hitel MAX+
  3. Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és ennek részét képező Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+
  4. Széchenyi Lízing MAX+
  5. Széchenyi Mikrohitel MAX+
  6. Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

A Program folyószámla- és likviditási típusú hitelein belül akár 250 millió forintos szabad felhasználású hitelhez is juthatnak a KKV körbe tartozó vállalkozások átmeneti likviditási nehézségeik áthidalására, legfeljebb 3 éves futamidőre, míg a beruházási típusú konstrukciókban maximum 500 millió forintot igényelhetnek legfeljebb 10 éves futamidőre.

A beruházási típusú hitelek széles körben felhasználhatóak ingatlan vásárlásra, -építésre, -fejlesztésre, gép-, eszközvásárlásra, ezen belül új vagy használt kis- és nagyhaszon gépjárművek beszerzésére, lehetővé téve új kapacitások kiépítésének finanszírozását, meglévő kapacitások bővítését, továbbá alkalmazhatók technológiaváltásra, energia- és erőforrás hatékonysági intézkedésekre, megújuló energiaforrások használatára irányuló fejlesztési elképzelések megvalósítására.

A beruházási hiteleken belül a Széchenyi Mikrohitel MAX+ szintén széles körű beruházási célú felhasználást tesz lehetővé, a gép-, és eszközbeszerzéseken kívül ingatlan vásárlására, felújítására, továbbá új, tisztán elektromos meghajtású (ún. „zöld”) személygépkocsi beszerzésére is igényelhető. Ez a konstrukció kifejezetten mikro- és kisvállalkozások részére került meghirdetésre maximum 100 millió forint hitelösszegig és akár kezdő vállalkozások részére is elérhető.

A Széchenyi Lízing MAX+ pénzügyi lízing keretében a vállalkozásoknak többek között új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések, immateriális javak finanszírozására nyílik lehetőségük akár 400 millió forintig.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 420 267 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 135 855 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, a Raiffeisen Banknál 6,69%; a MagNet Banknál 6,76%,  a K&H Banknál 6,86%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Folytatódik az Agrár Széchenyi Kártya maximum 200 millió forint összegű folyószámlahitel is, amely az agrár vállalkozások átmeneti likviditási szükségleteinek kielégítésére szolgál.

Az Európai Unió által 2020-tól biztosított ideiglenes támogatási jogcím általános keretösszege 2024.06.30-át követően nem került meghosszabbításra, mindazonáltal az államilag támogatott KKV hitelezés csekély összegű támogatási jogcímen zavartalanul folytatódik.

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása, fenntartható fejlődésük és gazdasági növekedésük elősegítése mindenkori nemzetgazdasági érdek - írták. Ezen belül is kiemelt cél a kedvezményes, támogatott finanszírozási lehetőségek biztosítása, amelyben a Széchenyi Kártya Program kiemelt szerepet játszik. A Program keretében naponta 3-400 kisvállalkozástól 10-12 milliárd forint közötti összegű hiteligénylést fogadnak be, amely jól érzékelteti a Program nagyságrendjét, jelentőségét a hazai vállalkozások versenyképességének megőrzésében és teljesítményének növelésében - közölték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. augusztus 20. 12:10
Mi baj lehet abból, ha a támogatott vagy piaci lakáshitelhez a banki értékbecslő a vételárnál alacso...
Kiszámoló  |  2024. augusztus 19. 15:04
Terjednek a modern hőszivattyús fűtési módok, akár központi egységgel szerelve, akár szobánként külö...
MEDIA1  |  2024. augusztus 18. 22:28
Ismerjék meg beszélgetésünkből Trooper Bobot, azaz Béres Róbertet, a magyar származású Emmy-díjas sz...
Holdblog  |  2024. augusztus 18. 13:13
Brazília mutatja az utat a megújuló energiaforrások terén, de óriási helyzeti előnye van. A világ tí...
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 20. kedd
István
34. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?