Young couple calculating bills at home using calculator.  Couple checking bills and documents while calculating finances sitting in the living room. Man and woman at home analyzing their finance with documents.

Hamarosan rengeteg magyar családnak küld ilyen levelet a bankja: ne lepődj meg, ez áll benne

MTI
2024. július 10. 19:35

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását, levélben értesítik az ügyfeleket a határidő meghosszabbításáról - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán. A közleményben emlékeztettek: a kormány július 8-án kihirdetett határozata szerint 2026. július 1-jéig meghosszabbították a 2019 és 2021 között felvett babaváró támogatásoknál a gyermekvállalási határidőt. 

A kedvező változást a hitelintézetek hamarosan hivatalosan is közlik az érintett ügyfelekkel - tették hozzá.  Hangsúlyozták: azok a babaváró programban részt vevő családok, amelyek az esetleges visszafizetési kötelezettségükről már tájékoztatást kaptak, tekintsék azt tárgytalannak, mivel a módosításnak megfelelő új értesítést kapnak majd.

A július 8-án kihirdetett kormányrendelet gyors végrehajtásáért a KIM az elmúlt napokban egyeztetett a Magyar Bankszövetséggel, amely arról tájékoztatta a tárcát, hogy a bankszektor dolgozik a babaváró hitel határidő-módosításának átvezetésén - ismertették.

Azok a banki ügyfelek, akik bankjuktól az elmúlt napokban tájékoztatást kaptak (vagy a következő néhány napban kapnak) a hitel visszafizetésének feltételeiről a nem teljesült gyermekvállalással kapcsolatban, tekintsék tárgytalannak a kiküldött információkat a gyerekvállalási határidő lejártáról - tudatták.

Kitértek arra, hogy a Magyar Bankszövetség megerősítette, a hitelintézetek a friss jogszabály alapján a meghosszabbított gyermekvállalási határidőnek megfelelően tájékoztatják az érintett ügyfeleket a jogszabályi változásokról.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azoknál a családoknál, amelyeknél a gyermek megszületésének határideje a 2024. július 1-je és 2026. június 30-a közötti időszakban járt le vagy járna le, a határidő 2026. július 1-jére módosul.

A babaváró programot 2019. július 1-jén indította a kormány azért, hogy a gyermeket vállaló fiatalokat ezzel is segítse az életkezdésben, a családalapításban és az otthonteremtésben. A lehetőséggel már több mint 245 ezer házaspár élt - írták a közleményben, kiemelve: "A magyar kormány a háborús időkben is megvédi a családokat."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. október 7. 21:49
A Media1 podcastjában Bakos Gáborral, a 24. ARC szervezőjével beszélgettünk az idei kiállításról és...
Kiszámoló  |  2024. október 7. 14:09
Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fiz...
Holdblog  |  2024. október 7. 08:00
Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növén...
ChikansPlanet  |  2024. október 4. 14:29
Az Európai Unió más tagországaihoz hasonlóan Magyarországon is folyamatosan emelkedik a csomagolási...
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 8. kedd
Koppány
41. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?