Így riasztották el ügyfeleiket a bankok az átlátható árazástól

Magyar Hírlap2012. augusztus 31. 08:34

Több pénzintézet jóval magasabb hiteldíjjal riasztotta el ügyfeleit attól, hogy a meglévő jelzáloghitel-szerződésüket átváltsák átlátható árazású kölcsönre - tudta meg a Magyar Hírlap.

A banki ügyfelek ma utoljára kérhetik pénzintézetüknél jelzáloghitel-szerződésük módosítását, újrakötését vagy kiváltását átlátható árazású kölcsönre. Erre azoknak van lehetőségük, akiknek a szerződése 2013 májusában vagy ezt követően jár le. Bár összesített adatok még nem állnak rendelkezésre arról, hogy ezzel mennyien éltek, a napilap úgy tudja, egyes pénzintézetek magatartása elriasztotta az ügyfeleket a módosítástól.

"Több jelzés érkezett hozzánk arról, hogy bizonyos bankok magasabb vagy jóval magasabb hiteldíjat számolnak fel, ha valaki módosítaná, újrakötné vagy kiváltaná jelzáloghitel-szerződését az említett lehetőség szerint" - mondta el a napilapnak Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője. Megjegyezte, ehhez egyébként joguk van a pénzintézeteknek, és azt sem érdemes elfelejteni, hogy a fix hiteldíjjal a bankok is kockázatot vállalnak.

 

Címkék: