Kissé korrigált a forint péntek reggel

Pénzcentrum2012. június 29. 09:48

A feszült nemzetközi piaci környezetben és a kormány jövő évi költségvetést felpuhító tervei miatt tegnap határozottan gyengült a forint a vezető devizákkal szemben, ma reggelre ez azonban teljesen visszafordult a nagy optimizmust kiváltó brüsszeli döntések hatására.

Több ponton agresszív, inkább vészjellegű beavatkozásról döntöttek az eurózóna vezetői, aminek ma hajnali bejelentése erőteljesen javította a globális kockázati étvágyat (illetve a rossz kimenetre készülő befektetők pánik pozíciózárásai is meghúzódnak emögött).

Az euró/dollár kurzus például 1,1%-kal ugrott néhány perc alatt 1,2450-ről kissé 1,26 fölé, azóta 1,26 körül jár a kereskedés.

A nagy külföldi hangulatjavulás a vezető (határidős) európai és amerikai részvényindexeken is látszik, a német DAX-index (amely tegnap nagyon szenvedett) ma közel 3%-os pluszban készül nyitni. Ebben a környezetben a forint is jelentősen erősödött tegnap este óta. Akkor még 291 körül is járt az euró jegyzése, ma reggel ezek átmenetileg 287-ig estek, majd 289 körülig korrigáltak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: