6 °C Budapest

A bankok igyekeznek fenntartani fizetőképességünket

Pénzcentrum
2009. március 6. 08:45

A pénzintézetek mind jobban aggódnak ügyfeleik fizetőképessége miatt, és sorra dolgozzák ki az új megoldásokat a probléma orvoslására.

A forint árfolyama napról-napra dönti a negatív rekordokat, a devizaalapú hitelesek terhei egyre nagyobbak, az elbocsátások miatt pedig olyan ügyfelek is bajba kerülhetnek, akik egyébként még tudnák fizetni a megugró havi törlesztőrészleteket.

A bankok keresik az új megoldásokat: tegnap az Erste jelentette be egy új hitelfedezeti biztosítási termék bevezetését. A lakossági jelzáloghitelek mellé - már meglévő kölcsön esetében is - igényelhető biztosítás a törlesztést megnehezítő vagy lehetetlenné tévő esetekre nyújt fedezetet.

Az általános, lakáshitelekkel kötött életbiztosításokkal szemben ez a termék nem csak elhalálozás, hanem rokkanttá vagy munkanélkülivé válás esetén is fizet. A bank azonban ezen kívül szükség esetén változtat a hitel futamidején, valamint egyéb könnyítéseket is bevezet, például a kedvezőtlen árfolyammozgások okozta hiteltörlesztési nehézségek megkönnyítése érdekében.

Korábban a Raiffeisen jelentette be, hogy telefonon felkeresi azon ügyfeleit, akiknek törlesztőrészlete a forint gyengülése miatt 10 százalékot vagy ötezer forintot meghaladó mértékben nőtt. Az érintetteknek a futamidő meghosszabbítását, illetve átmeneti tőketörlesztési moratóriumot (amikor csak a hitel kamatát kell fizetni) kínálnak fel, külön díj nélkül.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hoszszabbítás személyi kölcsönöknél legfeljebb három, míg jelzáloghiteleknél tíz év lehet. Tőkemoratóriumra csak az utóbbi kölcsönöknél van lehetőség, maximum négy kamatperióduson át alkalmanként fél évre.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. október 17. 15:56
A jogtulajdonossal kötött exkluzív szerződés értelmében a focirajongók Magyarországon kizárólag az R...
Holdblog  |  2024. október 17. 09:08
Az erőltetett béremelések csak egy dologhoz vezetnek egy igen szűk munkaerőpiacon: inflációhoz. Zsid...
Kiszámoló  |  2024. október 16. 18:58
Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azé...
Kasza Elliott-tal  |  2024. október 16. 15:30
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?