Július 25-én bezárja kapuit a főváros egyik kedvelt pizzériája, mint írták, lejárt és meg nem újítható bérleti szerződés áldozataként nem tudnak tovább nyitva tartani.

Agyad eldobod! Teszten a Michelin-csillagos őrségi Pajta: 30-40 ezer forint a menü, de mit adnak érte?
Magyarország legújabb Michelin-csillagos éttermét, az őrségi Pajtát tesztelte a népszerű hazai Tiktoker. Lássuk, megérte-e 3 órát utazni, majd közel 40 ezer forintot fizetni egyetlen menüért?!
A népszerű TikTok-blogger, Benke-Incze Vera legutóbbi videójában Magyarország legújabb Michelin-csillagos éttermét, az őrségi Pajtát tesztelte. Elárulta, hogy korábban kizárólag azért nem látogatott el a gasztrofanatikusok által kedvelt helyre, mert a háromórás autóút Budapestről, oda-vissza, túlságosan hosszúnak tűnt. A mostani vacsora után csak azt bánta, hogy nem érkezett korábban.
A Pajta épülete is különleges: belső tereire a skandináv stílus minimalizmusa jellemző, amely letisztult, természetközeli atmoszférát teremt.
Vacsoraidőben itt kizárólag kétféle degusztációs menü közül lehet választani: a hatfogásos 29.500, míg a tízfogásos 39.500 forintba kerül. (Az étlapon még borpárosítás is szerepel, hosszú menüsorral +19.500 Ft-ért, röviddel +14.500 Ft-ért.)
Benke-Incze Vera és társasága a tízfogásos menüt választotta, amely – elmondása szerint – minden elvárásukat felülmúlta, mindent képviselt, amit a fine diningban szeretni lehet. Hangsúlyozta, hogy Akács István séf különleges, egyedi ízvilágot teremtett a menüsorban.
Ahogy videójában mesélte: az ételek az Őrség kiváló minőségű alapanyagaiból készültek, és rendkívül letisztultak voltak. A menüsor végig önazonos és harmonikus maradt, egy tökéletesen megtervezett íven haladt az első falattól az utolsóig. A stáb nemcsak rendkívül felkészült, hanem közvetlen és barátságos is volt, ami alapvetően meghatározta a vacsora hangulatát
Milyen "önazonos", fenntartható és tájjellegű fogásokat lehet kóstolni egy pajtás degusztációs menüsorban? Például gombás tortellinit, amelyet pecorino habbal, csiperkeszeletekkel, vargányaporral és gombateával tálalnak, valamint a fermentált karalábét, amely töltött ráktatárral és barnavajas karalábémártással kerül a tányérra.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.


