Euro bankjegyekből álló zökkenőmentes háttér - pénzhalom

Itt fektetik be a pénzüket az élelmes magyarok: tényleg akkora bomba üzlet?

2024. október 13. 21:07

Hullámzó gazdasági környezete ellenére a magyarországi ingatlanbefektetési piac stabil lehetőségeket kínál azok számára, akik ebben a szektorban látják a biztos megtérülést.Egy friss kutatás szerint az időszakos akadályok leküzdésével a beruházások előre tervezhetőkké válnak, és a körülmények a legbátrabb befektetőknek kedveznek majd. 

Az elmúlt húsz esztendő során a hazai ingatlanbefektetési piac – a többi fejlett országhoz hasonlóan – pozitív és negatív ingadozásokat is egyaránt megélt. Természetesen ez a szektor sem kedvezhet állandóan a kockázatkerülő befektetők számára, de megnyugtató szempont lehet az ingatlanok értékének folyamatos helyreállása, amellyel beruházók a három legfőbb szektorban – kiskereskedelem, iroda és ipar – akár kétszámjegyű hozamokat is elérhettek az elmúlt időszakban.

Ezek a trendek Magyarországot a következő időszakban is biztonságossá és jövedelmezővé teszik a helyi piaci dinamikát jól ismerő, hosszútávú befektetők számára. A CBRE szakértői is biztosak abban, hogy hazánk vonzó befektetési feltételeket kínál – beleértve a viszonylag alacsony ingatlanadókat és a stabil jogi kereteket –, amelyek eddig is hozzájárultak a budapesti ingatlanpiac felemelkedéséhez.

„Felméréseink szerint a kereskedelmi ingatlanok továbbra is erős befektetési lehetőségnek számítanak. Főleg akkor, ha képesek leszünk ellenállni az olyan piaci ingadozásoknak, mint amilyeneket a 2008-as gazdasági világválság idején, vagy a Covid-19-korszakban tapasztaltunk. Ezek a turbulens időszakok remek lehetőséget kínáltak a piacra lépésre, és sokan profitáltak is a piaci ingadozásokból

 – mondta Tim O’Sullivan, a CBRE tőkebefektetési csapatának vezetője. Kiemelte, jól megfigyelhető jelenség, hogy a világjárvány kezdete óta az ipari ingatlanok értéke jelentősen megugrott. Amellett, hogy erős éves bérleti hozamot termelnek, ez az eszközosztály Magyarországon euróban számolva mintegy 25%-kal, forintban számolva pedig közel 50%-kal értékelődött fel. Jelenleg az uralkodó globális hangulatból eredő árkorrekcióknak vagyunk tanúi, ami a kereskedelmi ingatlanpiac fellendülését segíti elő – ezért valószínű, hogy elérkezett a megfelelő pillanat a piacra lépéshez. 

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ilyenkor jogosan merül fel az a kérdés, hogy melyik eszközosztály válik újabb sikertörténetté. Az irodai és ipari ingatlanok beható tanulmányozásakor arra jutottunk, hogy érdemes megfontolni a különböző kiskereskedelmi rendszerekben, szállodákban, vagy akár az olyan nem hagyományos eszközökben rejlő lehetőségeket is, mint a napenergia, a diáklakások, vagy éppen az orvosi ellátás. Úgy látjuk, hogy a piac egy olyan szétágazódási folyamaton megy keresztül, ami egyre több lehetőséget kíná

– tette hozzá Tim O’Sullivan. A szakértő továbbá kiemelte, hogy az előttünk álló út a következő két évtizedben is tartogat majd elegendő kihívást, de a fejlett piacokat és a hosszútávú trendeket szem előtt tartva úgy gondolja, hogy minden lehetőség adott a sikerre. Ez pedig ideális pillanatokat teremthet a bátrabb befektetők számára. 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. október 13. 13:34
Évről évre egyre korábban jön el a túlfogyasztás napja, az a nap, amikor az emberiség éves fogyasztá...
MEDIA1  |  2024. október 13. 12:09
A Fővárosi Ítélőtábla helyreigazításra kötelezte az Origót, amiért valótlanságokat írt Jámbor András...
ChikansPlanet  |  2024. október 11. 13:11
Míg a tengeren úszó szemétszigetek és azok környezeti ártalmai gyakran megjelennek a közbeszédben, v...
KonyhaKontrolling  |  2024. október 11. 07:43
Gyakran hallott pénzügyi tudatossági tipp, hogy a fizetésed megérkezése után elsőként a megtakarítás...
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 13. vasárnap
Kálmán, Ede
41. hét
Október 13.
"Öltözz ki!" nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?