2009. november 19-én, csütörtökön 24 óra alatt több mint 31 cm eső esett a cumbrai hegyekben. Ez a feljegyzések kezdete óta a legnagyobb csapadékösszeg a Brit-szigeteken. Az esőzés soha nem látott áradásokat okozott, és különösen súlyosan érintette Cockermouth-t, miután a Cocker és a Derwent folyó is átszakította a partjait. A főutca 5 láb mélyen állt a víz alatt, és több millió font értékű kár keletkezett. Itt autók haladnak az árvízben Ambleside-ban, amikor a windermere-i tó áttörte a partjait és kiöntött az útra.

Csillapodott az árvíz, de marad a készültség: ezek az utak maradnak lezárva

MTI
2024. szeptember 25. 20:31

A vagyonbiztosítás érdekében az árhullám levonulása után is folyamatos marad a rendőri jelenlét a fővárosban - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Csécsi Soma beszámolója szerint az intézkedésre azért van szükség, mert az árvíz sújtotta területeken még tart a takarítás, illetve a visszaköltözés. A rendőrök a még lezárt és a már megnyitott területeken is megerősített létszámmal lesznek jelen a III. kerületben, a Pünkösdfürdő utca - Királyok útja - Nánási út - Pók utca, valamint a Római-part által határolt területen - tette hozzá.

Az alezredes kiemelte, hogy a partszakasz folyamatos nyitását követően, a visszaköltözés alatt is minden segítséget megadnak az ott lakóknak. A csökkenő árhullám ellenére a Margit-szigetre és az Óbudai-szigetre továbbra sem szabad bemenni, a rendőrség a Népszigetet a Zsilip utca felől továbbra is zárva tartja a járműforgalom elől. Ugyancsak megerősített szolgálatot lát el a BRFK a csepeli Fácános dűlőnél, ahol kiemelten ellenőrzik az ott tartózkodókat - részletezte.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai továbbra is folyamatosan, napi 24 órában járőröznek a teljes folyószakaszon, kiemelt figyelmet fordítanak a még víz alatt lévő területek ellenőrzésére, illetve szükség esetén keresési és mentési feladatokat is ellátnak. Csécsi Soma felhívta a figyelmet: az ár levonulásával a Duna part menti területein nagy mennyiségű uszadék, iszap halmozódott fel, ami a folyó megközelítését balesetveszélyessé teszi, ezért a fürdőzést, sportolást, hajózást nem ajánlja, több helyen pedig megtiltja a hatóság.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 25. 19:40
A budapesti Toldi moziban mutatták be a hivatalos tévépremier előtt ma, szerdán annak az új dokument...
Holdblog  |  2024. szeptember 25. 11:02
Ugyan tipikusan a posztszovjet térséghez kötjük a saját ingatlanhoz való ragaszkodást, de tőlünk nyu...
MNB Intézet  |  2024. szeptember 23. 10:19
Mit gondolnak az emberek a mesterséges intelligenciáról? Félnek tőle, vagy szeretik? A BIS friss tan...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 20. 21:24
Vettem ma megint MARA-t 15 dollárért, jelentős mennyiséget a meglévőhöz képest, a gyors meggazdagodá...
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 25. szerda
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?