Close up of female hand touching stock market analysis digital display screen TradingView chart, analyzing investment and financial trading data in candlestick chart on a touch screen interface. Business and finance. Investment on NFT and cryptocurrency concept

Kevesen készültek arra, ami a magyar tőzsdén történik: rossz lóra tett, aki ide rakta a pénzét?

MTI
2024. szeptember 8. 19:04

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 568,12 ponttal, 0,78 százalékkal mérséklődve 72 297,19 ponton zárta a hetet.

A részvénypiac összforgalma 62,164 milliárd forintról 38,936 milliárd forintra csökkent heti összevetésben, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek a múlt pénteki záráshoz képest.

A BÉT enyhe csökkenéssel és alacsony forgalommal kezdte a hetet, de ez részben az amerikai részvénypiaci szünnappal magyarázható. Bár a forgalom kedden is elmaradt az átlagtól, a tőzsdeindex emelkedett a Mol erősödésének köszönhetően.

A hét közepén az Egyesült Államok várakozás alatti feldolgozóipari adatai miatt kedvezőtlenre fordult a nemzetközi hangulat, a BÉT-en is csökkent a tőzsdeindex, de csütörtökön annak ellenére emelkedett megint, hogy a Mol részvényeinek célárát az mBank és az Erste csökkentette. Az Equilor összefoglalója szerint jelenleg 13 elemző közül 7 vételre, 5 tartásra, 1 eladásra javasolja a Mol részvényeit, a medián célárfolyam 3378 forint.

A hét utolsó kereskedési napján ismét az Egyesült Államokból érkező hírek bizonytalanították el a befektetőket, ezúttal a munkaerőpiaci adatok maradtak el a várakozásoktól. Ennek hatását egyelőre nem látni pontosan a nyugati részvénypiacokon, valószínűleg a jövő héten dől el, hogyan reagálnak az európai tőzsdék. A BÉT mindenesetre gyenge napot zárt pénteken, bár az előző napokhoz hasonlóan a nagy kilengések ezúttal is elmaradtak az árfolyamokban.

  • A héten a vezető papírok közül a legnagyobb mértékben, 50 forinttal, 1,86 százalékkal a Mol gyengült. Árfolyama a pénteki záráskor 2644 forinton állt meg, heti forgalma meghaladta az 5,82 milliárd forintot.
  • A Richter-részvények értéke 170 forinttal, 1,58 százalékkal csökkenve 10 600 forintra esett 8,51 milliárd forintos forgalomban.
  • A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,19 százalékkal mérséklődött, a hetet így 1026 forinton fejezte be 1,51 milliárd forintos forgalom mellett.
  • Az OTP 10 forinttal, 0,05 százalékkal erősödött, záró árfolyama 18 300 forintot, összforgalma 19,13 milliárd forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 38,20 ponttal, 0,57 százalékkal csökkenve 6633,23 ponton fejezte be a hetet.
Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 16. 19:40
A TV2 bejelentette, hogy október 26-án immár ötödik évadával érkezik a Dancing with the Stars, amely...
Holdblog  |  2024. szeptember 15. 17:57
Bár a következő 10 évet még a világranglista első 50 helyén szeretné tölteni Marozsán Fábián, már a...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 15. 16:49
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 15. 13:33
A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj á...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?