18 °C Budapest
mcdonald s

Súlyos következményekkel néz szembe a McDonald's: nem csak hasmenést okoztak ezek a burgerek

2024. október 28. 11:48

A McDonald's újraindítja a Sajtos McRoyal hamburgerek értékesítését az Egyesült Államokban, miután kizárták, hogy a marhahúspogácsák okozták volna az E. coli járványt - jelentette a BBC. A fertőzés következtében legalább egy ember meghalt, és több tucatnyian megbetegedtek. A gyorsétterem-lánc közölte, hogy a coloradói mezőgazdasági minisztérium (CDA) által végzett vizsgálatok negatív eredményt mutattak a baktériumra nézve.

A vállalat a múlt héten felfüggesztette a Quarter Pounder, Magyarországon Sajtos McRoyalként ismert termék értékesítését az amerikai éttermek mintegy ötödében, reagálva a járványhelyzetre. A CDA vizsgálatai után azonban úgy tűnik, hogy a probléma egy adott összetevőre és földrajzi területre korlátozódik.

Cesar Piña, a McDonald's észak-amerikai ellátási láncért felelős vezetője közleményben hangsúlyozta: "Továbbra is nagyon bízunk abban, hogy a járvány kitörésével kapcsolatos minden fertőzött terméket eltávolítottunk az ellátási láncunkból."

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala korábban a Sajtos McRoyalokban lévő szeletelt hagymát jelölte meg a járvány másik lehetséges forrásaként. Erre reagálva a McDonald's megszakította az együttműködést a hagyma beszállítójával, és kivonta azt az ellátási láncából.

"Az a 900 étterem, amely korábban a Taylor Farms Colorado Springs-i üzeméből kapott szeletelt hagymát, újra megkezdi a szeletelt hagyma nélküli Sajtos McRoyal értékesítését" - tájékoztatott a gyorsétterem-lánc.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A járvány következtében a McDonald's több perrel néz szembe megbetegedett fogyasztók részéről. Az amerikai Járványügyi és Megelőzési Központ (CDC) azt tanácsolta, hogy azok, akik Sajtos McRoyalt fogyasztottak és olyan tüneteket észlelnek, mint hasmenés, láz vagy hányás, forduljanak orvoshoz. A tünetek akár négy nappal a szennyezett étel elfogyasztása után is jelentkezhetnek.

A járványhelyzet komoly hatással volt a McDonald's részvényeire is, amelyek több mint 7,5%-ot veszítettek értékükből, mióta a CDC bejelentette a fertőzés kitörését. Ez a visszaesés egy olyan időszakban következett be, amikor a vállalat már egyébként is nehézségekkel küzdött: júliusban meglepő csökkenést jelentett a globális eladásokban, ami több mint három év óta az első negyedéves forgalomcsökkenést jelentette.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 28. hétfő
Simon, Szimonetta
44. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?