Függő fiatalember éjszaka találkozik a dílerrel, hogy fehér kokainport vásároljon.

Új, veszélyes partidrog került a figyelem középpontjába: Liam Payne halálához is köze lehet

2024. október 22. 16:44

Az utóbbi időben egy új, veszélyes partidrog került a figyelem középpontjába, amelyet "rózsaszín kokainnak" neveznek - írja a Daily Mail.

Az utóbbi időben egy új, veszélyes partidrog került a figyelem középpontjába, amelyet "rózsaszín kokainnak" neveznek. Ez a szintetikus kábítószer-koktél, amely valójában gyakran nem tartalmaz kokaint, több halálesettel is összefüggésbe hozható, köztük a közelmúltban elhunyt Liam Payne, egykori One Direction-tag halálával.

A rózsaszín kokain több kábítószer keverékéből álló anyag. Leggyakrabban ketamint, MDMA-t és amfetaminokat tartalmaz, de összetétele változó lehet. A drog nevét a hozzáadott ételfestéknek köszönheti, amely csábító rózsaszín árnyalatot kölcsönöz neki.

Dr. Nelson, a Santa Clara Valley Medical Center munkatársa a FOX KTVU-nak nyilatkozva kiemelte a szer veszélyességét:

Amikor elolvasom a drog összetevőinek keverékeit, izgatottságra, hallucinációkra, pszichózisra, valamiféle hiperstimulációra számítok.

A rózsaszín kokain használata súlyos egészségügyi kockázatokkal jár. Az orvosok szerint a fogyasztók extrém izgatottságot, hallucinációkat, szívelégtelenséget és pszichózist tapasztalhatnak. Emellett stroke, görcsrohamok és szívmegállás is előfordulhat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kábítószer Kolumbiából származik, de már az Egyesült Államokban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is elterjedt. Grammonként 77-83 font (~37 ezer - 40 ezer forint) közötti áron kerül forgalomba, ami jóval magasabb, mint a hagyományos kokain ára.

A rózsaszín kokain nemcsak a szórakozóhelyeken jelent veszélyt, de a hírességek világában is felbukkant. Sean 'Diddy' Combs szexkereskedelemmel kapcsolatos nyomozása során is felmerült a szer neve. A bírósági dokumentumok szerint Diddy on-off barátnője, Yung Miami állítólag "rózsaszín kokaint szállított neki" egy magánrepülőn.

A drog veszélyességét jól mutatja, hogy több halálesettel is összefüggésbe hozták. Spanyolországban tinédzserek haltak meg a szer használata miatt, és a spanyol rendőrség "bombaként" jellemezte a szervezetre gyakorolt hatását.

A rózsaszín kokain terjedése és a hozzá kapcsolódó halálesetek rávilágítanak a kábítószer-használat veszélyeire és a megelőzés fontosságára. A hatóságok és egészségügyi szakemberek figyelmeztetnek, hogy a szer használata rendkívül kockázatos és potenciálisan halálos kimenetelű lehet.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 22. kedd
Elõd
43. hét
Október 22.
cAPS lOCK vILÁGNAP
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?