13 °C Budapest
Rózsaszín mellrák elleni figyelemfelhívó szalag. Október A mellrák tudatosságának hónapja. Egészségügyi és orvosi koncepció.

Rózsaszínű lesz vasárnap a Lánchíd: évente egyszer van ilyen, ezért csinálják

2024. október 5. 15:00

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a mellrák elleni küzdelem hónapjában, októberben több szervezettel együttműködve fokozottan hívja fel a figyelmet a szűrések fontosságára.

Az intézet is csatlakozik az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen október 6-ai eseményéhez, amikor nemcsak a Lánchíd, de több jellegzetes vagy fontos épület is rózsaszín kivilágítást kap az érintettekkel való szolidaritás kifejezése céljából.

A Duna Aréna, Magyarország egyik legszebb sportlétesítménye is rózsaszín fényekkel lesz megvilágítva vasárnap este 18:00 órától, mert a létesítmény üzemeltetője a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) is csatlakozott a kampányhoz. Molnár Irina, az NSÜ üzletfejlesztési igazgatója szerint az egyik fő célkitűzésük az aktív társadalmi részvételen túl, a sportolás lehető legszélesebb körű elterjesztése, a sporthoz való hozzáférés elősegítése, mind a gyerekek, és a felnőttek számára.

Minden olyan kezdeményezés mellé örömmel csatlakozunk, ahol felhívhatjuk a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára, hiszen a szűrések és a sport nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészség fenntartásához is hozzájárulnak, így a rendszeres részvételük elengedhetetlen az egészséges életmódhoz

- nyilatkozta.

A mellrák korai felismerése életet menthet, ezért Magyarországon 2001 óta személyre szóló meghívólevelet kapnak az életkor alapján veszélyeztetettnek minősülő 45-65 év közötti hölgyek.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

550 ezer nő kap meghívót a vizsgálatra, amin ha mindenki részt venne, 2.800-zal több kezdeti stádiumban lévő emlődaganatot lehetne kiszűrni. Mindez azt jelenti, hogy évente 2000 nő életét menthetnénk meg, épp ezért mindenkit arra kérek, miután megkapta a meghívólevelét figyelmesen olvassa el és éljen a szűrés lehetőségével

- hangsúlyozza az országos tisztifőorvos, Müller Cecília.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a területi kormányhivatalokkal, az érintett egészségügyi szolgáltatókkal (szűrőállomások) és a civil szervezetekkel közösen hívja fel a figyelmet a szűrés fontosságára, kiemelve, hogy a gyógyulási esély annál jobb, minél korábban felismerik az elváltozást és megkezdik kezelését.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 5. szombat
Aurél
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 5. 16:02