19 °C Budapest
Két csomag, egyenként 5 adagolótoll egy-egy fiktív Semiglutin gyógyszerből, amelyet fogyókúrás célokra használnak (antidiabetikus gyógyszer vagy elhízás elleni gyógyszer), kék, átlátszó háttéren. Fiktív csomagolás kialakítása

Rettenet, ami kiderült az új fogyókúrás csodagyógyszerről: magyarok is veszélyben, erre kell figyelni

2024. szeptember 25. 11:45

A semaglutid nevű gyógyszer, amelyet Ozempic és Wegovy néven is forgalmaznak, jelentős figyelmet kapott az utóbbi időben fogyasztó hatása miatt. Bár eredetileg a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére fejlesztették ki, egyre többen használják fogyókúrás céllal is - írta meg a Telegraph.

Szakértők szerint a gyógyszer nemcsak a tesztsúlycsökkentésben lehet hatékony, hanem állítólag lassíthatja az öregedési folyamatot is, ami jótékony hatással lehet a szív-, agy- és vesebetegségekre. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek az állítások egyelőre nem kellően alátámasztottak.

Allison Pearson újságíró nemrég megjelent cikkében saját tapasztalatairól számolt be a gyógyszerrel kapcsolatban. Mint írja, két hét alatt öt kilót fogyott, és további súlyvesztésre számít a következő hónapokban.

A gyógyszer használatával kapcsolatban azonban felmerülnek kérdések. Az egyik fő probléma, hogy a súlycsökkenés nagy része visszatérhet a kezelés abbahagyása után, ami arra ösztönözheti a használókat, hogy hosszú távon szedjék a készítményt.

"Amikor egy új, izgalmas csodaszerről olvasok" - jegyezte meg egyszer egy bölcs orvos - "mindig kíváncsi vagyok, hogy milyen mellékhatásai lesznek". Ez a megállapítás rávilágít arra, hogy minden új gyógyszer esetében fontos a körültekintő megközelítés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bár a semaglutid ígéretesnek tűnik, a szakértők óvatosságra intenek. Az eddigi bizonyítékok nem elég meggyőzőek azzal kapcsolatban, hogy a gyógyszer valóban véd-e a kognitív hanyatlás ellen, vagy javítja-e a szív- és veseműködést. Fontos, hogy a fogyasztók kritikusan értékeljék az ilyen állításokat, és ne tekintsenek minden új készítményt automatikusan "csodaszernek".

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 25. szerda
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?